С 28 гласа за, нито един против и 7 въздържал

...
</TD
>С 28 гласа за, нито един против и 7 въздържал
Коментари Харесай

Не дадоха емблематичен ресторант в Пловдив на известен бизнесмен

С 28 гласа " за ", нито един " срещу " и 7 " въздържал се " пловдивските общински съветници одобриха предлагането на администрацията за отвод да се утвърди компания " Файн фудс " ООД за наемател на ресторант " Ловен парк " за идващите 10 години, предава Plovdiv24.bg .

Фирма " Файн фудс " с шеф Димитър Здравчев стопанисва заведението от 2005  г. Малко преди локалните избори предходната година по самодейност на компанията бе извършен търг. Началната цена за наем на парцела с обща повърхност 2973 кв. метра бе избрана на 7029 лв. на месец и наложителна инвестиция за целия 10-годишен интервал в размер на 608 000 лева за ремонт на ВиК и елинсталациите в постройките и двора, създаване на нова ограда, възобновяване на настилките и стените. " Файн фудс " предлага наем 7100 лв. на месец и 610 хиляди лв. инвестиция и печели търга. 

По закон договорните връзки би трябвало да се официализират с решение на Общинския съвет. Кметът обаче предложи да не се утвърждава сключването на контракт и да се пристъпи към прекратяването на търга.

Единият консултант, който взе думата за изявление по тематиката, бе икономистът от " Възраждане " Господин Апостолов. Той означи, че взетото в предходния мандат решение е притеснително.

" Пише, че обектът има потребност от ремонт, а от рекламните фотоси се вижда, че е в положително положение. Смятаме, че би трябвало да се извърши по-точна оценка, да се завиши наемната цена, да не се позволява прихващане в подобен размер " - аргументира той за какво групата ще поддържа кметското предложение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР