С 26 гласа за, 12 против и 6 въздържал се

...
</TD
>С 26 гласа за, 12 против и 6 въздържал се
Коментари Харесай

Общината окончателно се раздели с Градски транспорт - Пловдив АД

С 26 гласа " за ", 12 " срещу " и 6 " въздържал се " пловдивските общински съветници утвърдиха продажбата на 2.84%, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Решението в действителност е взето още при започване на годината, а в този момент съветниците трябваше да одобрят цената, препоръчана от синдика на транспортната компания на бизнесмена от близкото минало .

" Приватизацията на " Градски превоз " е един от най-сериозните удари върху община Пловдив. Изкупуването на акциите не е поради възобновяване на " Градски превоз ", а за преодоляване на многочислените парцели на " Градски превоз ", които в миналото са били общински. Много ми се желае общината да се бори да овладява сходни сдружения, които по противен метод е изгубила. Ако една акция е 1.04 лева, цялата пазарна цена на банкрутиралото сдружение е 2.2 милиона лв.. Толкова ли е цената на парцелите? Тези парцели ги пускаме да изтекат през необятните пръсти на общината. Ясно е, че предприемачът си гледа своя интерес, само че за какво ние сме безучастни? " - съобщи в изявлението си самостоятелният консултант. 

Против се оповестиха от групите на " Автентична лява Българска социалистическа партия " и " Демократична България " и самостоятелните съветници. 

Експертът от община Пловдив Таня Юриева изясни, че сдружението е оповестено в неплатежоспособност поради кухия капитал от 2.7 милиона лв.. Акциите са носители на материалните права на община Пловдив, само че посредством изкупуването им администрацията не може да придобие парцелите на сдружението. 

Задълженията на  " Градски превоз - Пловдив " АД в неплатежоспособност към Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, служащи и други кредитори са над 15 милиона. Общината е заемодател на финален, шести ред, и има да получава 153 426 лв., добави Юриева. Експертът предложи общината и общинските съветници да насочат напъните си към новия образ на общинския транспортьор " Екобус ".

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР