с – кандидат за кмет на Пловдив от партия

...
</TD
> с – кандидат за кмет на Пловдив от партия
Коментари Харесай

Тодор Чонов: В никой друг град не са изградени едновременно два стадиона

с – претендент за кмет на Пловдив от партия " Свобода “ и лидер на листата общински съветници с бюлетине № 49, коментирахме положението на инфраструктурата в Пловдив, за какво се получи застъпване на няколко огромни обекта и закъснение на ремонтите. 

Във втората част от изявлението разискваме тематиките за трафика и публичния превоз в града.

Електронно-билетната система не е единствено система за издаване на платежен документ – билети и карти, а включва в себе си разнообразни съставни елементи като програмен продукт, който пресмята изминатите километри от рейсовете, пътникопотока и разнообразни други данни, които се събират и проучват. Това дава опция на съответната администрация да взема верни управнически решения.

" Оказа се, че през 2016 година тогавашното ръководство на общината в един и същи ден приема за изпълнена електронно-билетната система от испанската компания " Индра “ и следобяд им превежда 20 милиона. Но тя по този начин и не е проработила в своята цялостна функционалност. 2019-та, когато се заехме да я възстановим по някакъв метод, тогава използвах израза " да съживим труп “, се оказа, че огромна част от съставените елементи са морално остарели “ – напомни Чонов.

Отчита като достижение основаването на общинско транспортно сдружение за екологичен превоз. В него е апортиран подобаващ имот от 20 декара, който ще бъде употребен за хранилище за електрическите рейсове и за зарядна инфраструктура за тях. " Проектирахме го да бъде по най-модерния метод, със слънчеви панели, които денем да улавят силата, да се съхранява в акумулатори и вечер, когато рейсовете се приберат в депото, да бъдат зареждани с тази 100% зелена сила. Не да купуваме от EVN, а да си я сътворяваме сами. Проектът е много прогресивен, само че е съгласуван с всички международни и европейски практики “ - разкри той.

Малките градски рейсове, наричани " щъркели “, е тематика на всяко второ недоволство на жителите. " Договорът е подписан 2016 година и изтича 2026 година Той съдържа 8 линии от общинската транспортна скица. Съгласно Регламент 1370 на Европейски Съюз, всяка община има право да разпорежда директно на личен оператор, в случай че има подобен. В случая има " Екобус “, което може да обслужва двете новосъздадени линии 102 и 103 и тези 8, на които изтича договорът. Така общината ще си отвоюва една трета от публичния превоз “ – сподели Чонов.

С Плана за устойчива градска подвижност в Пловдив се основава зона с ниски излъчвания, която е с границите на " синята зона “, т.е. идеалният център и малко към него. " Идеята е към тази зона да инсталираме камери, които да разпознават екологичния клас на колите, вписан в чипа на стикера от техническия обзор. В дни с превишение на нормите на фини прахови частици кметът издава заповед: " Забранявам в зоната за ниски излъчвания да влизат коли с евро 2 и евро 3, най-старите коли. Хората ще бъдат уведомявани за тези заповеди по осведомителни табла и по други способи “ – изясни той.

Чонов напомни, че изборът на новата компания за внедряване на електронно-билетната система е придружена от всевъзможни трудности, само че първият съставен елемент, касаещ паркирането, към този момент е приключен. Следващата стъпка е 100% сливане на всички канали за заплащане, което ще докара до неведнъж повишение на приходите и улеснение на контрола.

На въпрос ще се наложи ли редуциране на хора, сподели, че чиновниците ще се пренасочват към действия, в които не са въведени новите технологии. Обясни по какъв начин ще става заплащането в градските рейсове и каква ще е ориста на кондукторите. Планира усъвършенстване на активността на двете общински предприятия " Организация и надзор на превоза “ и " Паркиране и репатриране “, които имат повтаряне на функционалностите. " Не може едното дружество да написа до другото да отиде да постави знак на паркомястото или да маркира синята зона. Второ, паричните потоци ще станат големи, тъй като след въвеждането на електронно-билетната система общината ще стане приходосъбирач. В момента всички доходи от превоза – продажба на билети и карти, реклами, се събират от частните превозвачи. Ние единствено реализираме надзор. След като въведем тази супер надеждна система, общината става приходосъбирач и започваме да плащаме на превозвачите на изминат километър “ – посочи той.

В сегашните контракти с превозвачите също е заложено заплащане на изминат километър, само че едвам след въвеждането на електронно-билетната система в цялостна функционалност.

Още от първия си ден като кмет Чонов счита да започва открита транспарантна процедура по желание на реализатор за разчистване на коритото на река Марица. Капацитетът и ресурсите на двете общински предприятия " Чистота “ и " Градини и паркове “ се употребяват и сега за разчистване на периферията на реката, само че за най-обраслата вътрешна част е нужна профилирана тежка техника. Припомни, че като шеф на полицията през 2012 година, когато имаше заплаха от преливане на Марица, е основал организация през километър да има полицейски патрули, с цел да наблюдават равнището на водата. Смята, че е извънредно належащо да се почисти коритото на река Марица, тъй като при изключително състояние може да нанесе доста съществени вреди.

Като безспорен триумф на актуалната администрация Чонов дефинира построяването на двата стадиона в Пловдив.

" Двата стадиона са безспорен мотив за горделивост за всеки пловдивчанин. Аз, като част от администрацията, се веселя, тъй като да изградиш два стадиона в един град през последните 30-40 години няма такова нещо. Такова нещо не се е случвало. Тези два стадиона съставляват голям веществен актив за общината – в случай че до момента сме дали 100 милиона лв., следващата година тези активи са 100 милиона евро. По-важното е, че те са с огромна стойност като невеществен актив – те основават общности, основават фенски маси, мотив за горделивост, основават обич към спорта, към клуба, към Пловдив “ – сподели той.

Втората част от изявлението с гледайте в прикаченото видео!

е претендент за кмет на Пловдив от Политическа партия " Свобода " и лидер на листата общински съветници от Политическа партия " Свобода ", бюлетина номер 49.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР