Руското посолство в България изпрати нота до МВнР във връзка

...
</TD
>Руското посолство в България изпрати нота до МВнР във връзка
Коментари Харесай

Русия с призив относно Альоша в Пловдив и останалите съветски паметници

Руското посолство в България изпрати нота до Министерство на външните работи във връзка руските монументи у нас, в това число и Альоша в Пловдив. Това заяви представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Кремъл прикани българските управляващи да не позволяват опозоряване на руските монументи у нас.

Мария Захарова заяви, че от 12 до 14 май в България са били осквернени братските могили на Червената войска в Банкя и в столичния квартал " Лозенец " и паметникът на руския боец в Бургас.

" Руското посолство в София е изпратило протестна нота в Министерството на външните работи на България. Пред българските управляващи е посочена нуждата всички сходни произшествия да бъдат разследвани, от отговорните да бъде потърсена отговорност и да не се позволяват такива незаконна акции в бъдеще ". 

" Пренебрегването на систематичното оскверняване на руските монументи е еднакво на " насърчаване на реваншизма и неонацизма ". Ако не са напъните на патриотично настроената част от българското общество, мащабите на вандализма биха били по-големи ", споделя още Захарова.

" Преминалите из България паметни мероприятия по случай Деня на успеха, в това число многочислените шествия в границите на " Безсмъртния полк " демонстрираха, че българските патриоти помнят и грижливо се отнасят към общата история на нашите страни и не имат намерение да се отхвърлят от нея. Но ние виждаме, че за жалост избрана част от политическия хайлайф в тази страна насърчава други настроения ", добавя тя.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР