Русе ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий,

...
</TD
>Русе ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий,
Коментари Харесай

24 май в Русе: Какви събития са предвидени за празника?

Русе ще означи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност 24 май с богата празнична стратегия.

Началото на честванията ще бъде обещано в 10:30 ч., когато два лъча с представители на всички образователни заведения в града ще тръгнат от СУ " Христо Ботев “ и ПГДВА " Йосиф Вондрак “. Знаменното шествие ще бъде съпроводено от маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър с началник маестро Димчо Рубчев и барабанчици от НУИ " Проф. Веселин Стоянов “. В него ще се включат и мажоретният състав " Екстрийм “ и 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския юношески дом. Участниците в празника ще се придвижат по ул. " Александровска “ и ще се съберат пред постройката на Община Русе.

В 11 ч. ще стартира празничният концерт на съставите на Общинския Младежки дом, Общинския детски център за просвета и изкуство и русенските учебни заведения. Учениците ще изпеят дружно общонародния учебен химн " Върви, народе възродени “, написан през 1892 година от преподавателя по френски език в Русенската мъжка гимназия Стоян Михайловски.

От 12:30 ч. пред Доходното здание ще се състои годишната публична гала по връчването на почетна грамота и плакет на учениците от просветителните институции, постигнали забележителни резултати в своето образование. При неподходящи метеорологични условия церемонията ще се организира във фоайето на емблематичната постройка.

В 19 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се организира церемонията по награждаване на тазгодишните носители на Награда " Русе “ 2023. С нея всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката, за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на Русе. Водещ на церемонията ще бъде Евгения Явашева, а в нея ще се включат Общинският духов оркестър с диригент маестро Димчо Рубчев, балетът на Държавна опера – Русе с живописен началник Весела Василева, ФТТ " Найден Киров “ с основен живописен началник Богдан Донев, Танцово студио " Фрийдъм “ с ръководители Анита и Александър Асенови, реализатори на НУИ " Проф. Веселин Стоянов “ и Балет " Импулс “ при Общинския юношески дом с ръководители Петя Бонева и Вероника Миланова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР