Румяна Толова е кандидат за общински съветник от местна коалиция

...
</TD
>Румяна Толова е кандидат за общински съветник от местна коалиция
Коментари Харесай

Румяна Толова: Пловдив заслужава кмет, който е близо до гражданите

Румяна Толова е претендент за общински консултант от локална коалиция коалиция " Съединени за Пловдив " ( " Кауза България ", " Новите водачи ", Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, Земеделски съюз " Александър Стамболийски, " Воля ", " Атака ", " Партия на зелените " ), с преференция 114 и номер 68 в бюлетината за общински съветници. 

- Г-жо Толова, Вие сте настоящ общински консултант. Кой е най-големият проблем, който излиза на напред във времето при работата Ви с жители?

- Измина един тежък мандат, освен поради външните фактори – войната в Украйна и COVID-19, само че и поради недоброто и вярно ръководство на града. Единственият работещ сектор в този мандат беше " Спорт, юношески действия и обществена политика “ и това ще го потвърдят хилядите консуматори на тези услуги, които всекидневно получават топла храна, грижи от обществени и персонални асистенти, транспортни услуги за мъчно преносими хора.  

- И въпреки всичко, кой е най- огромният и наложителен за решение проблем?

- Това изрично са градският превоз и трафикът. Всекидневно получавам недоволства за рейсове, които подминават и не стопират на спирките, за жестоко отношение на водачите към пасажерите, за препродаване на един и същи билет няколко пъти, за безобразно шофиране – непрекъснато има случаи на потърпевши при внезапно прекъсване. Лятото беше най-големият призрачен сън за ползващите градски превоз поради неналичието на климатици при 40 и над 40 градусови жеги. 

- Защо не направихте нищо като общински консултант?

- Веднага, откакто получих сигналите, направих запитване до заместник-кмета по превоза и се надявах това да го насочи към предприемане на някакви дейности. Многократно съм водила диалози с него и с шефа на ОКТ за тези проблеми. Отговорът от тяхна страна беше постоянно еднакъв – " Правим непрекъснати инспекции “, " Голяма част от ползващите градски превоз в действителност са удовлетворени от услугата “, а по отношение на климатиците - имали информация единствено за няколко неработещи такива, тъй като били развалени. Разбирате, че или не споделят истината, или не я знаят. Ако е второто, това значи, че през тези 4 години те не са си свършили работата.

Трафикът е директно обвързван с недобре работещия градски превоз. Ако хората могат да употребяват постоянни и комфортни рейсове, дали ще се качат на колите си, да стоят по половин час в запушване и още половин час да търсят място за паркиране? 

- В тези избори вашата партия " Кауза България “ взе участие в обединяване. Няма ли да е комплицирано ръководството с толкоз партии?

- Още през месец април ние декларирахме желанието си да създадем огромно обединяване в Пловдив и се веселя, че за първи път, такова е реалност. Коалиция " Съединени за Пловдив " включва  седем партии - " Кауза България ", " Новите водачи ", Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, Земеделски съюз " Александър Стамболийски, " Воля ", " Атака ", " Партия на зелените ". Разговорите продължиха няколко месеца, тъй като искахме да се обединим към политики, които да прилагаме в ръководството през идващите четири години. След като изготвихме управническата стратегия, бяхме единомислещи, че е най-подходящ да извършва тези политики и по тази причина нашата коалиция го издигна за кмет. Той, от своя страна, добави програмата със своите визии за развиването на града.

В тези партии има доста положителни, потвърдили се експерти в региона на обществената политика, културата, стопанската система, опазването на здравето, спорта и младежките действия, публичния ред и сигурност, превоза, образованието. Убедена съм, че това е екипът, който може и ще ръководи Пловдив добре. 

- Утре, в 17,00 часа, на Римския стадион, откривате предизборната си акция. Каква акция ще водите през идващия един месец?

- Откриването за мен е условност. Едно събитие, на което ще представим по малко по-различен метод претендентите си за кмет, кметовете на региони и общинските съветници, и ще кажем: " Това сме ние и търсим вашата поддръжка, тъй като считаме, че Пловдив заслужава по-добро и съответно ръководство. Пловдив заслужава решенията да се взимат тук, а не да се спускат от София. Пловдив заслужава кмет, който е покрай жителите. “

Реално, за мен, предизборната акция стартира в деня, в който завърши предната (бел.р. през ноември 2019г.). Ние сме в акция към този момент четири години. Георги Титюков и нашата група общински съветници имаме приемен ден всеки ден. Срещаме се непрекъснато с хора. На тези, на които можем – оказваме помощ, а другите насочваме към някого, който може да помогне.

Кои други общински съветници или заместник-кметове могат да кажат, че всеки ден одобряват жители? Сигурна съм, че в случай че спрете няколко случайно определени пловдивчани на улицата, няма да могат да ви кажат имената и на двама съветници от другите групи, а какво остава да се срещнат с тях. 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР