Решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдена

...
</TD
>Решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдена
Коментари Харесай

Окончателно! 20 години затвор за Миленко, който уби по особено мъчителен начин жена си

Решение на Апелативен съд – Пловдив, с което е доказана присъда на Пловдивския областен съд за налагане на наказване от 20 години отнемане от независимост на Миленко Рангелов  за ликвидиране, е оставено в действие от Върховния касационен съд.

Рангелов е приет отговорен в това, че на 20.10.2020г. в гр. Пловдив, съзнателно е умъртвил жена си Сийка Ангелова, като действието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод посредством нанасяне на побой с ръце и крайници в продължение на през целия ден, като подсъдимият от време на време употребявал алкохол. Почивал си в прилежащата стая, след което още веднъж започвал да й нанася удари, до момента в който тя престанала да реагира. Той ще изтърпи и отсроченото наказване от 11 месеца отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, постановено от Пловдивски областен съд за хулигански прояви.

Във Върховния касационен съд делото е формирано по тъжба на подсъдимия. След като я прегледа всъщност, съставът на Върховен касационен съд откри, че жалбата е неоснователна. Не е подминато нито едно значително и от голяма важност за делото събитие, не са останали неоценени или са останали недооценени обстоятелства. Няма позволено нарушаване на материалния закон, квалификацията на действието е вярна.

Според висшите съдии наказването е несъмнено в задоволителна степен снизходително, при наличните още две и по-тежки други възможности за налагане на наказване. Целите на наказването не могат да бъдат реализирани с по-ниско по мярка такова, нито в самостоятелна вероятност, нито от позиция на публичните ползи. Изтъкнатите персонално от подсъдимия съображения за нужда от това да се грижи за децата си, са напълно несподелени от Върховен касационен съд, изключително като се вземе поради, че е лишил децата от грижите на майката.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР