Ремонтът на ул. Даме Груев“ ще се забави поне до

...
</TD
>Ремонтът на ул. Даме Груев“ ще се забави поне до
Коментари Харесай

Ще падне чакане! Нова пречка пред ремонта на ул. Даме Груев!

Ремонтът на ул. " Даме Груев “ ще се забави най-малко до лятото поради обжалвания на притежатели на парцели. " Има правосъдно дело и по реда на чл.50 от Закона за правосъдната власт, когато има произвеждане, никой няма право да прави нищо “, сподели за Plovdiv24.bg районният кмет.

Той изясни, че има четири здания, които попадат в разширението на ул. " Даме Груев ", сред ул. " Тодор Александров " и Кукленско шосе, а притежателите апелират събарянето им. На първа инстанция в Административния съд общината е спечелила делото, само че то е обжалвано на по-горна инстанция и е планувано във Върховен административен съд за 9 май. Ако съдът реши, че му трябват в допълнение данни, може да ги поиска и по-късно да се насрочи и друго съвещание.

" Това е задоволителна спънка да продължим “, сподели районният кмет.

Строителят може да си работи в зоната към постройките, които би трябвало да се съборят. Но нищо повече от това не може да се направи “, поясни Язов.

Четирите здания, две от които са общински, би трябвало да бъдат съборени, с цел да се разшири улица " Даме Груев “ от северната й страна. Заповедта на кмета на регион " Южен " за унищожаване на частните къща и автосервиз е издадена още предходната година. Собствениците на частните парцели я апелират.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР