Ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив може да се забави

...
</TD
>Ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив може да се забави
Коментари Харесай

Ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив може да се забави с година

Ремонтът на Голямоконарско шосе в Пловдив може да се забави с година поради обжалване на публичната поръчка. Това заяви за Plovdiv24.bg зам.-кметът по строителство. Една от компаниите, които участваха в процедурата, " Парсек груп " е подала тъжба в Комисия за защита на конкуренцията, защото не е съгласна с претекстовете на комисията за отстраняването и. А те са, че не са изготвили  проект за краткотрайна организация на придвижването и не е записан човешкия и механически запас, нужен за увеличаване на асфалтовите пластове.

Такъв е пропускът и на третия участник " Европейски пътища ". Но до момента те не са подали тъжба в Комисия за защита на конкуренцията.

Предстоеше сключване на контракт с определения реализатор - ИСА 2000 ЕООД, които са предложили обща цена за осъществяване на поръчката 15 590462,13 лева, без включен Данък добавена стойност

Но този контракт ще би трябвало да изчака, до момента в който трае обжалването. Възможно е жалбата да стигне и до Върховен административен съд и тогава в действителност ремонтът може да се забави повече от година, сподели.

Реконструкцията и разширението на " Голямоконарско шосе “ е в обсега на община Пловдив - от бул. " Дунав “ до землищната граница с община Марица /до транспортен възел Царацово/ “.

По план би трябвало да бъде разрушена остарялата пътна и тротоарна настилки и построена нова пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи, да бъде сложена отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка, осигурена  налична среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище, локали и други

Ще бъдат построени и канализационни връзки за нови улични отоци, монолитни отводнителни улеи и отводнителни бордюри, нови дъждоприемни и ревизионни шахти, ще бъдат положени нови водопроводни и канализационни тръби, тротоарни спирателни кранове и пожарни хидранти и други Предвидено е и създаване на напоителна система.

Ще бъде сменено съществуващо уличното осветяване - старите стоманенотръбни стълбове и осветителни тела и сменени с натриеви лампи високо налягане и с енергоефективни LED улични осветителни тела, които ще бъдат инсталирани върху нови горещопоцинковани стоманени стълбове. 

Процедурата по публичната поръчка бе открита на 3 октомври 2022 година, а 

прогнозната цена на община Пловдив бе 15 600 000 лв..

Максималният период на реконструкцията е 24 месеца.

На спечелилата компания ИСА 2000 ЕООД несъмнено не и върви. Съвсем неотдавна тя трябваше да спре строителството на пробива под Водната палата, откакто поръчката за 7.7 млн. лв. също беше извоювана от нея. Причината за прекъсването бе назрялото публично неодобрение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР