Ректорът на Русенския университет акад.Христо Белоев е на работно посещение

...
</TD
>Ректорът на Русенския университет акад.Христо Белоев е на работно посещение
Коментари Харесай

Делегация от Русе е на посещение в Улан Батор

Ректорът на Русенския университет акад.Христо Белоев е на работно посещаване в Университета по обичайната монголска медицина в Улан Батор, Монголия. Визитата в интервала 29 май-1 юни е по покана на видния монголски академик проф. Камба Лама Дамдинсуран Нацагдорж, шеф на Медицинския и обучителен център по монголска обичайната медицина " Манба Датсан “ в Улан Батор и ректор Университета за обичайната монголска медицина " Otoch Manramba “.

В делегацията са още Алисе Муртезова – административен шеф на лечебни заведения " Медика “, проф. Камен Милков – почетен консул на Монголия в Русе, доктор Панайот Панайотов – УМБАЛ " Медика “ и други

В първия работен ден проф. Нацагдорж, акад. Белоев и госпожа Муртезова направиха разбор на досегашните действия по подписания през месец май 2017 година, контракт за взаимна активност. Проф.Милков изнесе лекция пред студенти за храните, технологиите и изгодите от тях.

През 2017 година по време на посещаване на представители на Лечебни заведения " Медика “ в Университета по обичайната монголска медицина в Улан Батор – Монголия, е направен и подписан тристранен контракт сред Русенския университет " Ангел Кънчев “, Университета по обичайната монголска медицина " Otoch Manramba “ и Лечебни заведения " Медика ". Въз основа на контракта е построено трайно и дълготрайно съдействие сред трите страни. Представителите и на трите институции показаха удовлетворение от досегашната взаимната активност, постигнатите резултати и увереност, че те са една доста добра база това съдействие да се задълбочава и уголемява.

В идващите дни предстоят работни срещи, лекция на акад. Христо Белоев, сключване на съглашение за продан на студенти и преподаватели, визити въз основата на университета и др.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР