Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив е към своя край.

...
</TD
>Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив е към своя край.
Коментари Харесай

Уникален фонтан ще има в Дондуковата градина

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив е към своя край. В момента се довършват озеленяването и фонтаните, сподели в изявление за  Plovdiv24.bg кметът на регион " Централен ".

Сухият шадраван, намиращ се покрай кръстовището с улиците " Христо Г. Данов " и " Бетовен ", е умислен като една от атракциите в градината. В центъра ще има надпис 1878 - годината, през която е основана.

" Водните струи би трябвало да основат коридори за прекосяване. Водата минава над индивида и той може да премине по воден кулоар, без да се мокри. Проектантите и изпълнителите са уверени, че ще проработи. Очаквам с неспокойствие през днешния ден следобед да пуснат самия шадраван, с цел да мина и да видя дали ще се измокря. Ще го тествам " - описа Стаменов.

В градината ще има още три атракциона. Единият от тях е водна естакада, в която ще се пуснат костенурките от Природонаучния музей. Централният шадраван, разположен на най-слънчевото място в парка, беше тестван неотдавна и съставлява неповторимо оборудване. Четвъртият, сред зала " Лотос " и Дома на младоженците, е с топковидна форма, а към него ще има доста озеленяване.

Старите водни огледала са отстранени и на тяхно място са построени цветарници. Ширината на пешеходните алеи е понижена, даден е превес на зелените площи и по този начин е реализиран по-висок % озеленяване от досегашния. В градината ще има над 65 типа нови дървета, които в по-голямата си част към този момент са засадени, както и доста шубраци и цветя.

В градината към този момент има напоителна система, осветяване, видео наблюдаване. Доставени са пейките и е въпрос на време да бъдат сложени по алеите. 

" Всички материали, които са употребявани в градината, са естествени - гранитни настилки и бордюри. Опитахме се оптимално да използваме естествените материали - камък, дърво и, надлежно, метал " - акцентира Стаменов.

Обществената тоалетна в парка остава. Тя е подготвена за употреба и кметът се надява Оперативна програма " Чистота " да назначат чиновници, които ще могат да се грижат всекидневно за нея, с цел да е в добър тип.

" За страдание, тоалетните в града в 90% от случаите не действат заради чисто финансови аргументи и заради обстоятелството, че няма задоволително чиновници на " Чистота " да бъдат назначени. Тази тематика интензивно се дебатира с отрасловия заместник-кмет, с цел да може тази социална потребност да бъде задоволена и изключително в парковите зони тези санитарни възли да бъдат отворени " - сподели Стаменов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР