Реконструкцията и модернизацията на улица “Даме Груев е на път

...
</TD
>Реконструкцията и модернизацията на улица “Даме Груев е на път
Коментари Харесай

Започва началото на края за ремонта на улица Даме Груев

Реконструкцията и модернизацията на улица “Даме Груев " е на път да отиде в историята. В това се увери Plovdiv24.bg , откакто проверихме на място какво се случва с една от най-злополучните пътни прави в града. Първата копка беше направена на 15 декември 2021 година и трябваше да е подготвена до ноември 2022 година Ремонтът се забави най-много поради отчуждаването на автосервиз и премахването на две къщи, които пречеха на увеличението на габарита на улицата.

През уикенда няколко майстора с багери, камиони и валяци бяха на обекта и подготвяха каменната настилка за асфалтиране, а любопитни жители ги следиха. След две години вървене по тъгите пловдивчани, които живеят в региона на Събота пазара, ще могат да си отдъхнат. Утре, 16 октомври, понеделник стартира асфалтирането в реалност. Бончо Бончев от строителната компания “Парсек " даде обещание, че улицата ще е подготвена до края на седмицата и по-късно ще може да се пусне придвижването на коли.

Докато се движехме по обекта, установихме, че ни лиши 10 минути да преминем по улицата по нейната дължина. Двуметровите тротоари са подготвени, остава да се сложат капаци на шахтите. Широчината на улицата е увеличена, като тя е с две платна по 6 метра, откакто паветата бяха отстранени, а дърветата изрязани. Впечатление ни направи, че няма обособени места за засаждане на нови такива. Това може да се направи и на идващ стадий, откакто се махнат няколко тротоарни павета и се обособят кашпи. В плана не са планувани и велоалеи, тъй че такива построени няма.

В контракта със строителя е посочено, че той дава отговор единствено за линиите около улицата. Останалата част обаче трябваше да остане със остарялата тротоарна настилка и визията нямаше да е изключително приятна. Затова се наложи Община Пловдив да подписа нов контракт с различен реализатор.

Отворен остава въпросът с терасата на читалище “Христо Ботев ", поради която тротоарът от северната страна свършва в нищото. Доскоро и Община, и строител мислеха, че там има бомбоубежище, поради което част от терасата нямаше по какъв начин да се отстрани. Пловдивчанин обаче потвърди, е това не е по този начин. В разследване на неговите дейности и поредност в този момент следва изработването на нов план. Той ще окаже къде, какъв брой и по какъв начин да бъде отстранена част от терасата, тъй че да се обособи нужният тротоар и да се осъществя съответното уголемение в сектора, защото сега там има притеснение.

В ремонтните действия с изключение на разширението и асфалтирането на улицата влизат още замяна на остарялата подземна инфраструктура с нова и създаване на ново улично осветяване, реорганизация и замяна на съществуващия основен магистрален тръбопровод, реорганизация и доизграждане на канализационни клонове в обсега на ул. " Даме Груев “, както и ремонт и създаване на силови съоръжения, тръбна кабелна канална мрежа и шахти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР