Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
</TD
>Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ Пловдив с много важно съобщение

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) осведоми за нови условия по отношение на отчетността, обвързвана с флуоросъдържащите парникови газове (ФПГ).

От началото на 2024 година подаването на наложителните годишни доклади към този момент ще се прави единствено по електронен път посредством Информационната система за събиране и култивиране на данни за флуорсъдържащите парникови газове. Тя е създадена в осъществяване на член 17г, алинея 1 от Закона за чистотата на атмосферния въздух и се поддържа от Изпълнителната организация по околна среда.

Годишните доклади за 2023 година следва да се подават до 31 март 2024 година след осъществена регистрация в Информационната системата, която е налична на адрес: http://fpg.eea.government.bg. Входът в нея е вероятен единствено за консуматори, които разполагат с дипломиран електронен автограф (КЕП). В системата е оповестено и управление за задължените лица за потребление на Информационната система.

Задължените лица според Наредба № 1 за реда и метода за образование и издаване на документи за дееспособност на лица, извършващи действия с съоръжение, съдържащо флуорсъдържащи парникови газове, както и за документирането и отчитането на излъчванията на флуорсъдържащи парникови газовеса следните: 

дистрибутори на ФПГ 

дистрибутори на съоръжение, заредено с ФПГ, което не е херметически затворено 

ползватели на ФПГ 

преработватели на ФПГ 

оператори на стационарно хладилно и климатично съоръжение, стационарни термопомпи, стационарно противопожарно съоръжение, хладилни устройства на хладилни камиони и ремарката, мотори с цикъл на Ренкин с органически работен сътрудник, електрическа комутационна инсталация, съоръжение, което съдържа разтворители, учредени на ФПГ.

Задължените лица, неподали в период годишен доклад за миналата година подлежат на наказания, планувани в Закона за чистотата на атмосферния въздух.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР