Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ

...
</TD
>Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ Пловдив започва измервания на качеството на въздуха и шума в Шишманци

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) взаимно с Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда през днешния ден стартира измервания на качеството на атмосферния въздух на територията на с. Шишманци, общ. Раковски. На посочено от общината уместно място и в съгласие с локалните поданици се разполага мобилна автоматизирана станция (МАС), която непрестанно в продължение на седем следващи денонощия ще следи равнището на фините прахови частици в атмосферата, както и други индикатори.

Освен това по одобрена методика се организират и контролни измервания на еквивалентните равнища на звук, предавани в околната среда по границите на индустриалната площадка на кариерата и пред най-близките къщи в селото. Необходимо е да се има поради, че екоинспекцията няма пълномощия да прави измервания на равнищата на проникващия звук вътре в домовете на жителите и да се произнася по отношението на това дали той надвишава здравните правила.

Извънредните дейности са в отговор на постъпили в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив и Министерството на околната среда и водите сигнали на локални поданици с недоволства за мощен звук и замърсяване на въздуха с прахообразни материали в следствие от дейностите в кариерата, намираща се в землището на селото.

На инспекциите са поканени подателите на сигналите и представители на общината и кметството. Резултатите от осъществения мониторинг ще бъдат оповестени.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР