Регионална инспекция по околната среда и водите – Пловдив и

...
</TD
>Регионална инспекция по околната среда и водите – Пловдив и
Коментари Харесай

Отварят автоматичната измервателна станция на въздуха в кв. Каменица за пловдивчани

Регионална ревизия по околната среда и водите – Пловдив и Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда афишират 7 септември 2023 година за ден на отворените порти в автоматизираната измервателна станция (АИС) за качеството на атмосферния въздух " Каменица “.

От 10:00 до 12:00 часа АИС " Каменица “ (парк " Каменица “, локация 42.14286647100212, 24.76522768984901) ще посреща жители с интерес към това по какъв начин се реализира мониторингът на атмосферния въздух в Пловдив, какви индикатори се наблюдават, кои фактори въздействат най-силно върху качеството му и какво може да предприеме всеки от нас, с цел да го усъвършенства. Експерти ще са на място, с цел да дават отговор на въпросите на заинтригуваните гости.

Инициативата се организира за четвърта поредна година в Пловдив във връзка Международния ден на чистия въздух за синьо небе и е част от по-мащабна акция в града под тепетата, провеждаща се под мотото " Заедно за чист въздух “. Поставената от уредниците цел е да покачат публичната информираност, да насърчат взаимните дейности за възстановяване качеството на въздуха, по-силните партньорства и споделена отговорност за превъзмогване на замърсяването му.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР