Регионален природонаучен музей - Пловдив кани пловдивчани и гостите на

...
</TD
>Регионален природонаучен музей - Пловдив кани пловдивчани и гостите на
Коментари Харесай

Страхотна инициатива в Пловдив

Регионален природонаучен музей - Пловдив кани пловдивчани и гостите на града на формалното разкриване на новата експозиция " Полюси “, основана по план " Изграждане на жива експозиция Антарктида ", финансиран от Национален фонд " Култура ", съпроводено от осъществяване на първия по рода си " Леден фестивал “ (16 и 17 февруари).

Откриването на новата експозиция " Полюси “ и на двудневния фестивал е през днешния ден от 10.00 часа във фоайето на музея. В него ще взе участие Детска групировка за музика и танци при ДГ “Малкият принц “, Пловдив, която ще показа пред публиката “Танц  на ледените октоподи " и “Океански оркестър ". 

Гости на откриването ще бъдат кметът на Пловдив и заместник-кметът по просвета, археология и туризъм.

Програмата на " Леден Фестивал " през днешния ден продължава от 10:30 ч. до 15:00 ч. с осъществяване на креативно ателие, в което малчуганите ще сглобяват просветителни пъзели, които ще ги срещнат с разнообразния свят на морската фауна.

От 13:30 ч. до 16:30 ч. ще има " Водно премеждие ", в което децата ще имат опция да се трансфорат в своите обичани водни същества посредством артистично изобразяване по лицата.

Утре от 10:00 ч. до 15:00 ч. ще се организира ателие за оцветяване " Антарктическите чудеса ". В него дребните гости ще се потопят в света на антарктическите животни посредством изобразяване, което освен ще развие техните артистични умения, само че и ще подтиква тяхното схващане за значимостта на запазването на природата.

Проектът " Изграждане на жива експозиция Антарктида " цели да надгради потенциала на музея посредством създаване на първата в Европа експозиция от живи екземпляри, редки типове риби и безгръбначни от Антарктическия континент. Проектът е новаторски и включва няколко стадия - създаване на експозиция, доставка на живи екземпляри от българските учени полярници от Антарктида, осъществяване на Фестивал, основаване на характерно наличие за експозицията и работа с целеви публики. Партньор по плана е  Българският антарктически институт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР