Регионален исторически музей – Пловдив и Институтът за исторически изследвания

...
</TD
>Регионален исторически музей – Пловдив и Институтът за исторически изследвания
Коментари Харесай

Историческият музей в Пловдив - домакин на национална научна конференция

Регионален исторически музей – Пловдив и Институтът за исторически проучвания при Българска академия на науките провеждат Национална научна конференция на тематика: " В спиралата на времето: хора, хрумвания, пространства и събития ".

Форумът ще се организира на 13,14 и 15 октомври в Пловдив. Домакин на съвещанията е зала " Съединение " на пл. " Съединение " №1. В конференцията се включват над 50 откривателя от разнообразни научни и културни организации из цяла България.

По време на форума ще бъдат показани и книгите " Последен по рода си. Д-р Георги Вълкович (1833-1892) “ на доцент доктор Алека Стрезова и " Бленувани и плашещи: непознатите дами и мъже в българската книжовност от дългия XIX век “ на Николай Аретов.

С конференцията и сборника с отчетите, който ще бъде отпечатан до края на годината, уредниците и дългогодишни сътрудници в историческите проучвания и популяризирането на историческото познание засвидетелстват уважението си към юбилейната годишнина на доцент доктор Василка Танкова и означават 75 години от основаването на Регионален исторически музей – Пловдив.

Пълна стратегия на конференцията със лист на участниците и тематиките на отчетите им ще намерите в приложения файл.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР