Реализирани са Първи и Втори етап от обновлението на една

...
</TD
>Реализирани са Първи и Втори етап от обновлението на една
Коментари Харесай

Засадиха над 200 дървета на Одрин

Реализирани са Първи и Втори стадий от обновлението на една от най-важните пътни артерии на Бургас – ул. " Одрин “. Заедно със строителните действия е засадена нова зеленина. Община Бургас подбра типове, съобразени със средата и изменящия се климат. Много от тях цъфтят в нескончаем интервал от време от началото на пролетта до късна есен. Така се търси и украсителен резултат.

В разграничителната линия на улицата, с оглед обезпечаване на видимост за водачите, е засадена издръжлива иглолистна растителност, съобразена с морския и средиземноморски климат. Тя не създава огромна листна маса, която пада и желае постоянно разчистване. В разграничителната линия са засадени 98 дървета от типовете аризонски кипарис, пирамидален кипарис, пиния, атласки кедър.

Отстрани на улицата са засадени 131 широколистни дървета от типовете южна копривка, източен платан и нов тип декоративна черница, която не образува капещи и цапащи плодове.

Отделно са засадени доста шубраци от типовете бодлея, форзиция, дървовидна ружа, ранен жасмин и други.

Връзката за кв. " Долно Езерово " не е общински път, а част от републиканската пътна мрежа. Нейният ремонт би трябвало да се реализира от АПИ, за което се води дейна връзка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР