РДНСК Пловдив спря извършването на всякакви намеси на строителен обект

...
</TD
>РДНСК Пловдив спря извършването на всякакви намеси на строителен обект
Коментари Харесай

Спряха строежа на най-новия хотел в Пловдив

РДНСК Пловдив спря осъществяването на всевъзможни намеси на строителен обект на ул. " Константин Стоилов “ 15 в " Капана ", той като се заплашва сигурността на живущите и преминаващите в региона, оповестиха от регион " Централен ".

След като РДНСК дадат своите разпоредби, строителят би трябвало в най-спешен порядък да укрепи, насипе и възвърне всички вреди. РДНСК ще преценяват и каква финансова глоба да бъде наложена на строителя и надзора.

" С сътрудниците от администрацията следим ежечасно за промени в събитията, защото обстановката е динамична. При възможен снеговалеж или дъжд тя освен ще се усложни, само че и ще стане още по-опасна.

Становището на строителната дирекция на регион " Централен " е, че строителен обект на ул. " Константин Стоилов “ 15 заплашва сигурността на живущите и преминаващите в региона. Строителните и изкопните действия са излезли надалеч отвън параметрите на плана. Подкопани са основите на прилежащите здания и на прилежащата тротоарна настилка. Още преди 10 дни от районната администрация са установили нарушаванията. Издадени са редица от наставления към строителя и надзорната му компания, както е по закон, за прекъсване на строителството и започване на укрепителни действия по постройките.

Своевременно, поради зародилата заплаха семейство с три деца е напуснало жилището си до привършване на проблема.

" Последното ни проучване на обекта е от през вчерашния ден. Има пропуквания в избените пространства и на двете прилежащи здания ", оповестиха от районната администрация на " Централен ".

Тази заран е паднала част от стената в избата на едната постройка. Обектът е спрян спешно от Националната дирекция за строителен контрол,  от Пожарната са отделили периметъра за прекосяване на пешеходци. Това би трябвало да продължи до изговаряне на мнението на РДНСК.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР