Разширяването на пътя Пловдив - Карлово е един от

...
</TD
> Разширяването на пътя Пловдив - Карлово е един от
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоварения път, който е и с най-много катастрофи

Разширяването на пътя Пловдив - Карлово е един от целите на регионалния шеф на Пловдив, заяви самият той в изявление за Plovdiv24.bg.

" Пътят Пловдив - Карлово е извънредно претрупан. Той минава през няколко общини и поема огромна част от пътникопотока от Пловдив към прилежащите села. Ще работя и ще спомагам за реализирането на това уголемение, което е извънредно значимо за региона и за решаването на някои инфраструктурни проблеми, свързани с големия брой коли " - съобщи регионалният шеф. 

Заради извънредно бурното икономическо развиване Пловдив, както и общините и селата към регионалния център и в периферията му се развиват доста добре и притеглят доста нови поданици. Превръщането на Пловдив в икономическото сърце на България обаче води след себе си съответните последици - инфраструктурата е извънредно натоварена, а напредването е затруднено. 

" Тези проблеми се задълбочават и тук е мястото на страната и на общината да намерим трайни решения, да мислим в вероятност за бъдещото развиване на града като стопански център на България. Съществуващата инфраструктура на Пловдив е отговаряла за население към 300 000, само че действително в града живеят доста повече " - разяснява Зюмбилев. 

Според статистика на " Пътна полиция " пътят Пловдив - Карлово е най-натовареният в региона и на него стават най-вече произшествия. За да се облекчи трафикът в северна посока е нужно уголемение. Идеята е да се направи път с две платна с по две ленти в посока, сходно на пътя Пловдив - Асеновград. Засега планът е в идейна фаза, само че се чака скоро да се премине към техническата и тогава да стартира сериозна работа по него. 

" Имайте поради, че най-натоварените пътни артерии в страната, се намират в град Пловдив и в област Пловдив. Така че всяко едно отсрочване на тези проблеми след години може да се стигне до тяхното задълбочаване. Затова по-добре в този момент да стартираме и лека бавно мисля, че ще стигнем до реализацията на тези планове " - сподели регионалният шеф.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР