Разкрита е организирана престъпна група - хора, които са наемали

...
</TD
>Разкрита е организирана престъпна група - хора, които са наемали
Коментари Харесай

Разкриха данъчно престъпление с трюфели за 50 млн. лв. в Пловдивско

Разкрита е проведена незаконна група - хора, които са наемали мними берачи на трюфели, които са правили фиктивна активност, а компаниите им са заявили 50 млн. лева облага пред данъчните. Това заяви Румен Попов, заместник-апелативен прокурор по време на специфичен брифинг, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg. В момента двама от нарушителите са арестувани и са с мярка за неотклонение задържане под стража.

Престъпната група е прибирала пари посредством данъчни закононарушения. Те са наели 63 индивида като берачи на гъби, които обаче не са правили активност, даже не разпознават другите видове горски гъби, стана ясно от думите на заместник-апелативния прокурор. 

По документи са събирали трюфели, като за 6 месеца, облагата, която са заявили, възлиза на стойност 50 милиона лв., а дължимото Данък добавена стойност е 12 млн. лв..

" Държавата е била ощетена с 1 млн. лева ", посочи Румен Попов.

След претърсвания и изземвания в 20 жилища, конфискувани са документи, печати и други доказателства за незаконната активност, разпитани са очевидци. На 5 декември са арестувани трима участници в незаконната група, откакто са се пробвали за вземат банков заем. Предоставяли са стока фиктивно към фиктивни сдружения в цялата страна. 

Повдигнати са две обвинявания за пране на пари на две лица, в развой на изясняване на ролята и на трети участник. Издирват се още замесение в незаконната активност. Има събрани данни, че групата се занимава и с други тежки престъпни действия, с изключение на данъчни закононарушения и пране на пари. Главният уредник и неговият асистент, които са в действителност арестуваните в ареста са имали управителни длъжности във компаниите.

Престъпленията са се правили в границите на две години от 2020 до 2022.

Повече вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР