Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение срещу Борис Христов, обвинен

...
</TD
>Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвинение срещу Борис Христов, обвинен
Коментари Харесай

Бизнесмен би жестоко с юмруци общински охранител

Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвиняване против Борис Христов, упрекнат за това, че на 16.03.2023 година в Пловдив е предизвикал на длъжностно лице – С.Д.Д. от Пловдив, охранител в общинско дружество " Общинска защита ", при и във връзка осъществяване на службата му лека телесна щета, изразяваща се в травма на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болежка и страдалчество без разстройство на здравето – закононарушение по чл.131 ал.1, т.1 вр. с чл.130 ал.2 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият е и с второ обвиняване, за това, че на 16.03.2023г. в Пловдив е принудил потърпевшия С.Д.С. от Пловдив да извърши нещо обратно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват " Старинен Пловдив “, като е използвал за това мощ – закононарушение по чл.143 ал.1 от Наказателен кодекс.

На 16.03.2023г. лидер на лек автомобил е изискал да бъде пропуснат през бариерата, с цел да влезе на територията на " Старинен  Пловдив “. Служителят на " Общинска защита “ не го е позволил, тъй като не е показал хартиен пример или телефонна резервация на хотел, каквито са условията.

В Стария град се позволяват единствено водачи, които покажат пропуск от общината или резервация за настаняване в хотела, намиращ се на територията на резервата, като в противоположен случай чиновниците от " Общинска защита “ били инструктирани да не позволяват МПС.

Шофьорът се обадил на своя служителка, която да се обади в хотела и оттова да му изпратят резервацията. По този метод подсъдимият бил известен за създалата се обстановка с неговия посетител, само че вместо да приготви и да го достави с нужния документ, той решил да принуди служителя на Оперативна програма " Общинска защита “ да вдигне бариерата. Първо се обадил по телефона в кабинката, като " заповядал “ на  служителя незабавно да вдигне бариерата или щял да пристигна и да го пребие и го заплашил, че ще бъде уволнен.

Въпреки заканите потърпевшият не пропуснал автомобила, защото никой не му показал някой от изискуемите документи. Подсъдимият изчакал няколко минути и като не видял автомобил, който да идва до хотела му, още повече се ядосал и решил да отиде да се саморазправи с охранителя. Запътил се към кабинката на защитата, отворил вратата, която не се заключвала и обиждайки охранителя, почнал да го бие с юмруци по главата и лицето.

Делото по отношение на този случай стартира на следващия ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР