Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд А.Г., на

...
</TD
> Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд А.Г., на
Коментари Харесай

Обвиниха трима мъже, сред които и полицай, в опит да измамят застраховател след катастрофа в Пловдивско

Районна прокуратура – Пловдив съобщи на съд А.Г., на 42 година, и С.Х., на 38 година, за това, че на 16.12.2021 година в гр. Пловдив, в съучастничество като подбудители и помагачи, и И.Ч., на 23 година, като причинител, съзнателно склонили и улеснили И.Ч. да направи опит да възбуди у представител на застрахователно сдружение подвеждане, за да набави за другиго имотна полза и с това да аргументи имотна щета на застрахователно сдружение в размер на 84 021 лв..

Деянието е останало незавършено заради независещи от волята на дееца аргументи. Престъплението е квалифицирано  по чл.209, ал.1 вр. чл.18, ал.1 вр. чл.20, ал.3 и ал.4 от Наказателен кодекс.

А.Г. и С.Х. са предадени на съд и за това, че на 15.12.2021 година на основен път І-8, в землището на с. Поповица, обл. Пловдив, в съучастничество като подбудители и помагачи, и И. Ч., като причинител, съзнателно са склонили и улеснили И.Ч. да спомогне на другиго да избегне наказателно гонене за причиняване на пътнотранспортно произшествие по несъобразителност, без да се е споразумял с него преди да е направил самото закононарушение, като А.Г. е полицейски чиновник – старши служител на реда -  дежурен в група към отдел при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив - закононарушение по чл.294, ал.4 вр. ал.1, предл.1 вр. чл.20, ал.3 и ал.4 от Наказателен кодекс.

С.Х. e бил притежател на лек автомобил " Мерцедес “. На 14 против 15.12.2021 година в гр. Първомай, обл. Пловдив, С.Х. бил в компанията на двама свои другари, като използвали алкохол. Сред тях бил и А. Г., който бил полицейски чиновник в дежурна група към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. 

По това време той не бил на работа. С.Х. дал на третия мъж от компанията автомобила си, с цел да се прибере.  В ранните часове на 15.12.2021 година последният се движел с лекия автомобил " Мерцедес “ по път I-8, като край с. Поповица, обл. Пловдив,  изгубил ръководство над колата и се преобърнал в крайпътна канавка.

След като схванал за пътното произшествие, А.Г. посъветвал С.Х. да смени лидера на автомобила, като единствено по този начин щял да получи застрахователната награда на скъпия автомобил. По закон, в случай че се откри, че е провокирано пътнотранспортно произшествие от водач, използвал алкохола, такава не се изплаща.

На мястото било заведено друго лице – И.Ч., който пред пристигналите полицейски чиновници поел виновността за пътното произшествие и твърдял, че е управлявал колата. Спрямо него се води настрана досъдебно произвеждане в Районна прокуратура – Пловдив. Впоследствие са били подадени документи в застрахователното сдружение за изпращане на застраховката КАСКО, като изчислените вреди по автомобила са били оценени на стойност 84 021 лв., само че те не са били платени след разкриването на схемата за опита за машинация.

Спрямо А.Г. е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 3000 лева а по отношение на С.Х. – " гаранция “ в размер от 10 000 лева Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР