Районен съд Пловдив успя най-накрая да даден ход на делото

...
</TD
>Районен съд Пловдив успя най-накрая да даден ход на делото
Коментари Харесай

Горещи спорове в Пловдив белязаха делото Дебора

Районен съд Пловдив съумя най-сетне да даден ход на делото " Дебора “ след три несполучливи опита, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

Вчера съдът одобри желанието на потърпевшата Дебора Михайлова да бъде конституирана като частен обвинител в процеса. След това публицистите бяха помолени да изоставен залата, тъй като ще бъдат споделяни интимни детайлности от персоналния живот на подсъдимия и потърпевшата.

Преди това обаче в зала се развихриха яростни разногласия, свързани с мярката за неотклонение на подсъдимия Георгиев. 

Според отбраната му прокуратурата в Стара Загора съзнателно е осуетила желанието им тя да бъде променена и в къси периоди е внесла обвинителния акт в Районен съд Пловдив. 

" Настоящият състав не е способен. Районен съд Пловдив може да прегледа процеса, само че не й мярката на Георги. "

Двамата юристи желаеха да не се дава ход на разпоредителното съвещание и то да бъде върнато още веднъж в Стара Загора. 

Представителите на държавното обвиняване не се съгласиха с доводите им и споделиха цялата документална последователност. Те прецизираха, че в прокуратурата не е постъпило искане за изменение на мярката от бранителите. 

" Върховен касационен съд се е произнесъл по предходното дело. След като се приключи и се върна на прокуратурата, с и зготвянето на нов обвинителен акт прокуратурата трябваше да сезира съдът в Стара Загора. Не трябваше да се входира в Районния съд в Пловдив. Не може сама прокуратурата да си избира способен съд ", показа още юриста на Георги Петко Кънев.

Кънев добави, че мярка " подписка " също би била задоволителна.

В последна сметка съдът поряза желанието им и процесът стартира.

Припомняме, че 19-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора беше обезобразена от своя другар Георги Георгиев. Срещу него са повдигнати три обвинявания - за причинена по изключително нечовечен начин многостепенна телесна щета, за насила и за закана за ликвидиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР