Район Тракия ще бъде домакин на много концерти, куклен театър,

...
</TD
>Район Тракия ще бъде домакин на много концерти, куклен театър,
Коментари Харесай

Поредица от концерти и културни събития започва в Тракия

Район " Тракия " ще бъде хазаин на доста концерти, куклен спектакъл, рицарски борби и фестивали.

Още през днешния ден -15.06.2023 година, парк " Лаута " ще посрещне концерта Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023. В 15:00 ч. Празникът стартира с голям брой кътчета за забавление и игри. Феновете ще имат опция да се позабавляват и да се срещнат с някои от обичаните си реализатори преди формалното начало на концерта в 18:00 ч. На огромната сцена навън на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023 пловдивските фенове ще могат да видят и чуят онлайн едни от най-обичаните и известни български реализатори.

Фестивалът за децата и фамилията " Синьо лято “ гостува с куклен спектакъл в Парк " 2019 “ (до Лидл, на бул. " Освобождение " ). От 11.00 ч. на 17 юни (събота) ще бъде показана постановката " Болен здрав носи “ на Държавен куклен спектакъл Пловдив. Входът е свободен. Представлението е подарък за най-малките поданици на " Тракия " от екипа на Фондация " Заедно “. Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществя със съдействието на районния кмет Костадин Димитров.

" Здравей, Тракия! “ е името на плана на НЧ " Христо Г. Данов-1904 година ", включващ пленер за деца, галерия и концерт на млади гении в Парк " 2019 “. Той показва гениите и достиженията на креативните школи в читалището пред нови публики и в нови пространства. Проектът се осъществя за първи път и е отдаден на 50-годишнината на регион Тракия. Творчеството на участниците ще бъде показано на 17 юни 2023 година от 18 часа в Парк " 2019 “. Вход свободен.

В събота и неделя – 17 и 18 юни 2023 година, в парк " Лаута " ще се организира осмото издание на S`cool Rock Fest. То е инициирано от Активна поддръжка за креативност и се реализира с финансовата поддръжка на Национален Фонд Култура. Фестивалът е за авторска музика на младите ученическите рок групи от цяла България. 14 училищен рок групи ще се качат на сцената на двете вечери. В края на феста, с цел да поддържат младите гении, ще се включат две емблематични пловдивски групи. Предвидени са и китарни клиники, водени от едни от най-хубавите пловдивски китаристи.

Фестивалът " Пловдив – античен и безконечен: история, етнология, просвета и изкуство “ ще посрещне близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария от 16 до 18 юни.

Форумът ще бъде открит на 16 юни с шествие от Римския конгрес до Римския стадион. Специална стратегия ще даде старт на сцената на Римския стадион от 19 ч.

В идващите два фестивални дни парк " Лаута " ще се трансформира в сцена на античните ни прародители от Античността и Средновековието. Участниците ще пресъздадат живота в тези интервали във всички аспекти – храна, питиета, занаяти, музика, танци, пукотевица с лък, езда, борби, етнология и просвета.

Входът за всички събития е свободен. Заповядайте!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР