Работи се за пресичане на опитите за купуване на гласове

...
</TD
>Работи се за пресичане на опитите за купуване на гласове
Коментари Харесай

Д-р Илия Зюмбилев: Полицията и прокуратурата вземат сериозни мерки за изборите

Работи се за секване на опитите за пазаруване на гласове и гарантиране на спокойното протичане на вота, акцентира регионалният шеф след среща с управлението на ОДМВР

" Полицията и прокуратурата поставят нужните старания, с цел да се подсигурява спокойното и транспарантното осъществяване на идните локални избори във всички 18 общини на Пловдивска област “. Това заяви регионалният шеф на област Пловдив доктор инж. след среща с управлението на регионалната дирекция на полицията, в която участваха също заместител регионалният шеф инж. Атанас Ташков и основният секретар на Областна администрация Георги Янев.

Според регионалният шеф е значимо сигналите за нарушавания, които постъпват в Общинските изборни комисии, бързо да бъдат излъчени към полицията, прокуратурата и към Областна администрация. " Не бива да се позволява изостряне на ситуацията преди и в деня на вота, за това е значимо да се реагира на всеки сигнал “, акцентира регионалният шеф.

" Създали сме ясна съгласуваност с Районна и Окръжна прокуратура, както за времето на предизборната акция, по този начин и за деня на самия избор. Всеки един сигнал за нарушавания незабавно се предава за инспекция на прокуратурата. Отделя се особено внимание на сигналите за платен избор “, разяснява шефът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов. Той напомни, че от началото на предизборната акция в ОД на Министерство на вътрешните работи работи денонощна телефонна линия 032/932 248, на която се одобряват сигнали за района.

" За обезпечаването на сигурността и публичния ред при провеждането на локалните избори в общините ще бъде зает целият състав на Регионалната дирекция – полиция, жандармерия и пожарна “, добави още старши комисар Георги Чергов.

В сряда и четвъртък преди обяд под полицейска защита в Областна администрация ще дойдат бюлетините за изборите и ще бъдат предадени на Общинските изборни комисии по график.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР