Работи ли бариерата пред Главната улица на Пловдив? Това въпрос

...
</TD
>Работи ли бариерата пред Главната улица на Пловдив? Това въпрос
Коментари Харесай

Има ли смисъл от бариерата в Центъра, след като вече се паркира на два реда?

Работи ли бариерата пред Главната улица на Пловдив? Това въпрос задава Plovdiv24.bg , откакто пространството по улиците “Найден Геров ", “Княз Александър Дондуков-Корсаков " се трансформира в много претрупан паркинг.  Проблемът е изключително огромен даже и след работното време на “Синя зона ", както и в събота и неделя.

Днес видяхме няколко автомобила, някои от които тузарски да паркират на завоите на кръстовището пред радиото и малкия екран, както и на паркоместата, които се употребяват от чиновници на Община Пловдив. В случая обаче колите бяха паркирани пред знака за инвалиди и на два реда. В зеленото ламборгини, което беше паркирано в нарушаване имаше водач, който излезе от колата, откакто дойде един от общинските съветници на Пловдив и си подкара мощното возило. 

От ежедневните наблюдения, които имаме с паркирането в зоната, усещане ни прави, че колите не са единствено с пловдивска регистрация. Разбира се по разпоредба няма условие те да са с такава. Според общинските закони достъп през бариерата би трябвало да имат единствено хора, които живеят, работят в зоната, таксита, спедиторски компании и коли със специфичен режим. По тротоарите, където най-безопасно би трябвало да вървят пешеходците, също има коли, бусове, баничарки, паркирани от водачи на принципа - кой както е намерил за добре.

Нека не забравяме и че постройката на Националната телевизия и радиото са обект от стратегическо значение и се пазят от жандармерията. Това допуска, че никой не би трябвало да има право даже да паркира около тях.

Разбира се прекосяването през бариерата не обезпечава и място за паркиране, само че пък за сметка на това не би трябвало и да се подценяват разпоредбите за придвижване по пътищата и всеки да паркира както си желае безнаказано. И няма значение дали има записка с телефон на предното стъкло “звъннете при проблем " или аз съм общински консултант и съм за малко. 

Може би е време е кметът да ревизира и понижи листата с хора, които имат право на прекосяване през въпросната преграда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР