Работещата формула за формиране на редовно правителство е, когато поставим

...
</TD
>Работещата формула за формиране на редовно правителство е, когато поставим
Коментари Харесай

Лилия Недева, Заедно: Решаването на проблемите на хората е единственото нещо, около което трябва да се обединим

Работещата формула за образуване на постоянно държавно управление е, когато сложим решенията на проблемите на масата, проявим прагматизъм и загърбим политическия фанатизъм и кажем, че проблемите на хората са единственото нещо, към което би трябвало да се обединим. На хората им омръзна това разцепление и ежби в Народното събрание. Те желаят да видят хора, които в действителност ще решат техните проблеми ". Това съобщи в лидерът в Пловдив град на коалиция " Заедно “ Лилия Недева.

Тя акцентира, че за разлика от останалите обединения, които единствено слагат проблемите, от коалиция “Заедно " имат съответни решения, включени в тяхната стратегия. Националните цели в нея се основават на демократичните полезности на всяко общество и се градят върху три стълба, всеки от които съдържа съответни ограничения. Първият дирек е икономическата и правна сигурност на страната, вторият – опазването на здравето и предварителната защита, а третият дирек се основава върху образованието и културата.

" Коалиция “Заедно " има съответни ограничения за справяне с високите цени и приемането на нов закон в идващия парламент, обвързван с активността на Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за отбрана на потребителите, който да подсигурява на жителите по-добра отбрана от страна на страната. Не може да преглеждаме страната като индивид отвън пазара. Напротив, тя е част от пазара и би трябвало да пази потребителите. Предвиждаме също да заделим избрани средства в бюджета, точно за тези групови искове, свързани със отбрана на потребителите “, разяснява Лилия Недева. Тя е безапелационна, че парите на България и националният бюджет би трябвало да бъдат вложени в стопанската система и инфраструктурата.

В тази връзка са създали стратегии за поощряване на започващи компании от дребния и междинен бизнес. Една от ограниченията в нея планува при основаване на 25 работни места компанията да се освобождава от заплащането на корпоративен налог за интервал от 3 година при избрани условия, на които би трябвало да дава отговор. Не по-малко значимо е обезпечаването на бързо финансиране на дребния и междинен бизнес, като за задачата от обединението залагат на построяването на цифрова платформа, която да облекчи компаниите.

“В частта на правната сигурност държим на понижаване на битовата престъпност, която е същински камшик за хората. Това може да се случи посредством промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за правосъдната власт, с въвеждането на бързо произвеждане, тъй че хората в действителност да усетят, че има правдивост ", уточни Недева.

По отношение на опазването на здравето групировката залага на въвеждането на диагностично-свързани групи вместо в този момент настоящите клинични пътеки, което ще разреши човек да не бъде лекуван единствено за един здравословен проблем, а изцяло.

В региона на образованието Лилия Недева уточни, че е нужна промяна, тъй че то да се приспособи към потребностите на децата. Реформа е нужна и в региона на културата с въвеждането на стандарти в заплащането на заетите в тази сфера.

" Заставаме също зад енергетиката и опазването на околната среда. Ядрената енергетика е една от най-чистите и това е потвърдено. В тази връзка от коалиция “Заедно " ще преговаряме за удължение на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ “Козлодуй " и създаване на площадка за 7 и 8 блок, което е извънредно значимо за България “, сподели още Недева. Предвиждат също смяна в Закона за енергетиката и на Наредбата за енергийната борса, с цел да могат компаниите да имат закрепени контракти и да могат да възнамеряват по-добре своето произвеждане, а не да работя на правилото " ден напред “.

Относно локалните цели от обединението залагат на възстановяване на инфраструктурата, облекчение на трафика в града, решение на казуса с депонирането на битовите боклуци и безводието в региона.

“Не може 60 % от водата в цяла България да изтича по улиците и в това време да плащаме толкоз висока цена. Това би трябвало да бъде прекъснато. Ние имаме концепция също по този начин консолидирането на обособените ВиК сдружения да не е на териториален, а на естествен принцип ", уточни още Лилия Недева.

Коалиция " Заедно “ е с бюлетина 8. Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР