Работата по пробива под централната жп гара в Пловдив продължава

...
</TD
>Работата по пробива под централната жп гара в Пловдив продължава
Коментари Харесай

Правят изкопите на пробива под централна жп гара в Пловдив

Работата по пробива под централната жп гара в Пловдив продължава с цялостна мощ, демонстрират фрагментите от дрон на Plovdiv24.bg .

Строителните действия са съсредоточени в северната част на обекта. Всъщност тъкмо там - на бул. " Васил Априлов ", където ще бъде методът към автомобилния подлез, следва най-тежката част от плана. Районът е кондензиран със знайни и незнайни връзки и точно тези, които не са отразени в кадастъра, основават главоболия на строителите. В зоната би трябвало да се създадат и доста байпаси за свързване с централния колектор за противоположни води на бул. " Христо Ботев ". 

Заради съпътстващата инфраструктура от север оборудването е комплицирано в пътно и информационно отношение., посочи проектантът на пробива под централна жп гара в Пловдив инж. Маньо Манев.

След построяването на секантните водачи структурата ще се бетонира. Едновременно с това ще се вършат и локалните платна от двете страни на " Васил Априлов " за връзка с възобновеното кръгово кръстовище при бул. " Христо Ботев ".

От юг, в посока към бул. " Македония ", строителите към този момент вършат изкопите на пробива. Готови са трети и четвърти блок, и остава да се създадат първи, втори и шести блок от структурата. После главният корпус ще се бетонира и по-късно ще бъдат възобновени пътните и железопътните настилки.

Шести блок в действителност е секторът от първи до четвърти жп коловоз. Железният път ще бъде изработен до няколко месеца, само че цялостното потребление ще е допустимо, сподели ръководителят на плана за рационализация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски.

Самият тунел под гарата е с дължина 550 метра, с рампи от двете страни по 110 метра. Под земята ще има две спирки на автобусния превоз. Съоръжението ще има интермодален темперамент и жителите ще могат да употребяват вътрешно градския превоз, жп гарата и околните автогарите. Както към този момент съобщихме, регионалният шеф Илия Зюмбилев работи интензивно за осъществяване на концепцията за.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР