Протестът 400 шева – Свобода или Смърт!“, който ще се

...
</TD
>Протестът 400 шева – Свобода или Смърт!“, който ще се
Коментари Харесай

Русенци се събират пред Съдебната палата на протест под надслов 400 шева – Свобода или Смърт!

Протестът " 400 шева – Свобода или Смърт! “, който ще се състои през днешния ден в Русе в поддръжка на обезобразеното и измъчвано 18-годишно момиче от Стара Загора, трансформира началния си час, оповестиха уредниците. Целта е той да съвпадне с националната самодейност във всички градове, която стартира в 18 часа.

Затова вместо от 19.30 часа, русенци ще се съберат в 18 часа пред Съдебната палата. Тъй като може да се окаже, че не всички са разбрали за смяната, митингът ще бъде стъпаловиден и ще продължи до 19.30 часа.

Протестът ще сплоти цивилен дейните русенци с дамите от " Зонта клуб “-Русе, които поддържат националното шествие, проведено от " Зонта “-Стара Загора в името на справедливостта и в името на живота без експанзия.

" Чакаме всички, които споделят НЕ на насилието, бруталността и жестокостта! Ако желаете да живеете умерено, в случай че желаете да има правораздаване и правосъдие, в случай че желаете добър живот за вашите деца, внуци, майки и татковци, елате и го заявете обществено, с нас! “, показа ръководителят на " Зонта клуб “-Русе Милка Трифонова, представена от Русе Медия.

" Нека не сме безучастни фенове, знаем, че насилието не е решение, насилието е зло, което би трябвало да изкореним от нашето всекидневие! Утре може да бъдете Вие, щерка ви или Ваш непосредствен! “, споделят гражданските деятели.

Скандалният случай провокира стихия от отвращение и възмущение, откакто бе обществено оповестен. 18-годишно момиче от Стара Загора е било безусловно обезобразено с макетно ножче от своя другар. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът ѝ е строшен, а за най-после цялата ѝ коса е подстригана с машинка. Животът й е избавен в болница, като раните са закърпени с 400 шева.

26-годишният Георги Николаев, който е обвинаяем за закононарушението, в началото бе арестуван за 72 часа, след което прокуратурата изиска непрекъснатия му арест. Районният съд в Стара Загора почел настояването, само че по-късно Окръжният съд пусна обвинения, като реши, че се касае за лека, а не междинна телесна щета. Във вчерашния ден мъжът още веднъж бе задържан, като му бяха повдигнати нови обвинявания за опасност с ликвидиране.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР