Пропуските на Небет тепе не са много и те вече

...
</TD
>Пропуските на Небет тепе не са много и те вече
Коментари Харесай

Пропуските по Небет тепе вече са отстранени

Пропуските на Небет тепе не са доста и те към този момент са отстранени. Това сподели за Plovdiv24.bg Елена Кантарева - Дечева, специалист и експерт по КРР / консервационно-реставрационни работи/ на Небет тепе и на Източната врата.

" Относно консервацията имаше забележки за фугирането в два сектора и забележка, че имало соли и влага в тайния вход при прохода. Не са доста пропуските, строителите имат един месец за премахване. Те дори към този момент са отстранени, само че трябва да дойдат колегите от Археологическия музей на втора комисия ", сподели Кантарева.

Тя добави, че от време на време ходи на обекта, само че колкото може. Всичко зависи от изпълнителя. 

" Археологическият музей главно имат забележки, които пък са били непрекъснато на терен. Понеже присъствах и на комисията, голяма част от нещата не касаят консервация и реституция, съответно проекта за консервация, а шкартиране и насипване, това е отвесна планировка и СМР, а не КРР. Още не съм видяла окончателния протокол и не мога да коментирам повече в елементи ", сподели още Елена Кантарева - Дечева.

Според специалисти от Археологическия музей в Пловдив за всичко е отговорен ръководителят на плана. Оградата не е причина за неприемането на плана от комисията, споделиха още те, тя си е изцяло естествена. Некачествено е осъществена самата реституция, инвеститорският контрол е бил занижен, не е имало надзор от страна на специалистите, които е трябвало да съветват обекта. 

По-принцип сякаш беше несъмнено,   " Небет тепе " и " Източната врата " ще бъдат открити публично до края на септември. Сега, разбираемо, това няма по какъв начин да се случи и никой към момента не се наема с прогнози по кое време двата обеката ще бъдат отворени

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР