Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив гостуваха в две училища

...
</TD
>Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив гостуваха в две училища
Коментари Харесай

Прокурори влязоха в две пловдивски училища

Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив гостуваха в две учебни заведения в гр. Пловдив по Образователната стратегия на Висшия правосъден съвет " Съдебна власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури “.

Преди няколко дни те се срещнаха в часа на класния началник с възпитаници от 4 клас от СУ " Софроний Врачански “ и с гимназисти от 10 клас от СУ " Св. Климент Охридски “. Прокурорите Димитринка Русинова, Димитър Костов и Николай Недялков изнесоха лекции пред тях за специалността на магистрата, Конституцията на Република България, правата и отговорностите на жителите, разделянето на управляващите, заплахите от използването на наркотични субстанции, рисковете в интернет пространството и други Учениците задаваха доста въпроси на магистратите, на които получиха обстойни отговори. Те ги поканиха още веднъж да им гостуват.    

Образователната стратегия на Висш съдебен съвет се осъществя взаимно с Министерството на образованието. Нейната цел е образуване на правна просветеност и просвета измежду учениците и реализиране на разбираемо и отворено към обществото правораздаване. През образователната 2022-2023 година прокурори от Районна прокуратура – Пловдив изнесоха лекции по програмата и пред възпитаници от ОУ " Св. св. Кирил и Методий “ в с. Труд, обл. Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР