Проектът за Югоизточния обход на Пловдив от пътен възел Скобелева

...
</TD
>Проектът за Югоизточния обход на Пловдив от пътен възел Скобелева
Коментари Харесай

Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив

Проектът за Югоизточния обход на Пловдив от пътен възел " Скобелева майка " до началото на Асеновградско шосе ще бъде обновен за следващ път. Община Пловдив разгласи социална поръчка за договаряне без авансово съобщение на стойност 8 500 лв. без Данък добавена стойност, предава Plovdiv24.bg .

Според заданието, по отношение на реконструкцията на кръстовището за село Ягодово, пътният сектор би трябвало се приведе от планов габарит Г10,50 към габарит Г20. Изисква се планиране на подпорна стена с дължина 150 метра и междинна височина 1,5 метра, както и координиране изместването на 400 kV кабели на ЕСО. 

Препроектирането ще се разпореди на софийското сдружение " Пътпроект " ЕООД, което е създател на първичния план за създаване на Югоизточния обход на Пловдив още от 2012 година и надлежно е притежател на авторските права. Две години по-късно " Пътпроект " предава на община Пловдив направения план, а през 2019 година общината го дава безплатно на АПИ по силата на съглашение за взаимно съдействие. На АПИ е вменено строителството на обекта, за който са обезпечени 35 милиона лв.. Проведена е процедура за избор на реализатор, извоювана от " Трейс Груп Холд " АД. 

През 2019 година е направена първата промяна на плана поради осветлението. След това е предоставено изработването на план на ПУП-ПП, както и уширение на трасето до четирилентов габарит (Г20) при реконструкцията на съществуващото кръстовище за село Ягодово. 

При осъществяване на този контракт е установено, че НКЖИ не съгласуват ПУП-ПП, защото е нужна неотложна преправка и съвместяване на проекта за отводняване в контактния сектор от 3.2 км за двата плана на пътя и ж.п. линията, за чиято реорганизация има издадено Разрешение за градеж и протокол за разкриване на строителна площадка. Чак след преработката на проекта за отводняване, следва да се дефинира нова поправена имотна граница, която да се отрази в ПУП-ПП за пътния обект.

Проектираният надлез над ж.п. линия " Пловдив-Димитровград (Асеновград) “ попада в новопроектиран подучастък № 4 – междугарие Пловдив разпределителна-Крумово. В мястото на секване нивелетата на ж.п. линията е повишена с 42 см, което постанова да се преработи плана за надлеза, заради дефицит на височинен габарит. Това постанова нова актуализация и преправка на плана, включваща проект за отводняване и хидравлични калкулации на окопи и надлеза над жп линията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР