Проектът за 50-метровия плувен басейн Младост в Пловдив ще бъде

...
</TD
>Проектът за 50-метровия плувен басейн Младост в Пловдив ще бъде
Коментари Харесай

Ново 20: Препроектират плувния басейн Младост

Проектът за 50-метровия плувен басейн " Младост " в Пловдив ще бъде модифициран, разбра Plovdiv24.bg . Община Пловдив е пуснала социална поръчка на стойност 141 600 лв..

Проектантите имат ново идейно решение за технологията за създаване на коритото на плувния комплекс от стоманобетон в по-модерно - стомана. В тази връзка е и преработката в елементи " Архитектура “, " Конструкции “ и " ВиК “. Ще бъде направена и актуализация в частта за слънчеви фотоволтаични системи.

Възлагането на поръчката е договаряне без авансово съобщение, което значи, че могат да вземат участие единствено лица, поканени от възложителя, т.е. Община Пловдив. Проектът на олимпийския плувен комплекс се преглежда като обект на авторско право и в случай че бъде определен непряк реализатор, то това би могло да докара до нарушение на авторските права на сдружението, създател на плана, са претекстовете за избор на процедура.

Съгласно подписан контракт сред Оперативна програма " Жилфонд " - Община Пловдив и " АРХЦЕНТЪР - А " ООД, представляван от арх. Тодор Абаджиев на сдружението е предоставено да извърши услуга по правене на сложен проект  за " Плувен комплекс с 50-метров басейн и правене на част Подробен устройствен план - Проект.

Припомняме, че преди няколко дни кметът посети на място и направи ревизия на строителните действия.

По план басейнът е с олимпийски размери – 10 коридора, 25 метра широчина и 50 метра дължина. Специално оборудване ще може да понижава дължината на половина. Капацитетът е за 1000 зрителски места, като е очакван достъп и за хора с увреждания. В комплекса ще има фитнес зала, медицински кабинет, съблекални, кафенета, санитарни пространства.

Ще има и топла връзка със спортния диспансер.

Срокът за подаване на документи е 14 септември, а възложител е заместник-кметът по финанси.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР