Проект за облагородяване на междублоково пространство в Русе се е

...
</TD
>Проект за облагородяване на междублоково пространство в Русе се е
Коментари Харесай

Облагородяване на междублоково пространство се превърна в кошмар за русенци

Проект за облагородяване на междублоково пространство в Русе се е трансформирал в призрачен сън за живеещите от няколко блока на улица " Луи Айер " в квартал " Дружба 1 ". Идеята за създаване на по-добра среда за живот останала единствено на фаза разкопани улици и тротоари, отчасти засипани с камък, дупки и камари строителни боклуци, предава NOVA.

" Тревожат ни периодите за осъществяване, които не са спазени. Според поставените табели ставаше въпрос за четири месеца, само че към този момент девет междублоковото пространство е разкопано на всички места. При дъжд вървим в калта ", изясни Ивайло.

Други живущи в региона разясняват, че не могат да употребяват колите си, тъй като екскаватор изкопава дупка пред гаражите им. " На ден работят по двама-трима души. Вчера обаче за един ден свършиха работа като за към три месеца ", уточни гражданин на Русе.

Кметът на града Пенчо Милков изясни, че казусът е от няколко месеца. " Проектът беше заварен при започване на моята работа. Исках да го осъществявам, с цел да покажа последователност, по тази причина сме отделили 1 млн. лв. ", обясни той.

Градоначалникът уточни, че строителят е открил, че планът в частта за ВиК не дава отговор на терена. ВиК проектантът от София пък въобще не бил стъпвал на място. " Обектът е спрян, обстановката е Бейрут, тиня и бедност - по този начин е ", сподели Милков.

Той разгласи, че е осъществено препроектиране и следва асфалтиране. Зам.-кметът по строителство увери жителите, че до края на идната седмица се чака планът да бъде приключен.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР