Продължават ремонтните дейности, касаещи пробива под Централна гара в Пловдив,

...
</TD
>Продължават ремонтните дейности, касаещи пробива под Централна гара в Пловдив,
Коментари Харесай

Преобразяват инфраструктурата на Централна гара Пловдив

Продължават ремонтните действия, касаещи пробива под Централна гара в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Същевременно в ход са усъвършенствания на самата инфраструктура на гарата - пероните, както и самият релсов път.

Всичко това е част от извънредно огромния план " Развитие на железопътен възел Пловдив ", чиято обща стойност е 103 477 234 евро. Източниците му на финансиране са два - финансиране от МСЕ: 87 955 649 евро и национално съфинансиране: 15 521 585 евро.

Развитието на железопътен възел Пловдив съставлява физическата връзка сред Глобалния план и другите сектори на Източно-средиземноморския кулоар, без осъществяването на която не може да се реализира нужната оперативна съгласуемост.

Основната цел на плана е да спомогне за осъществяването на поетите от България задължения във връзка с секторите от главната мрежа до 2030 година

Модернизацията на жп възел Пловдив обгръща работи по железопътните линии към Пловдив, където обособените сектори попадат в границите на трасето на две железопътни линии към Бургас и към Свиленград (турска/гръцка граница). Неговото развиване включва рехабилитация и рационализация на железопътни коловози, уреди, контактна мрежа, сигнализация и телекомуникации, както и създаване на пътни надлези и подлези, заменящи съществуващите прелези.

Предвидените работи ще бъдат изпълнени в съществуващия сервитут, като се изключи някои сектори, където границите на сервитута са изместени, заради промени в геометрията и хоризонталните криви (основно в железопътния сектор сред гара Пловдив Изток Разпределителна и гара Крумово), където е належащо отчуждаване на земи.

Част от плана включва:

- Поставяне на нова перонна настилка на всички перони в гарата;

- Изграждане на нови и замяна на съществуващите перонни покрития с нови модерни олекотени конструкции;

- Осигуряване на достъп на лица с понижена подвижност;

- Изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив, в това число създаване на канализационни и вентилационни системи, осветяване и видеонаблюдение, както и създаване на шумозащитни уреди и защитни огради в региона на гарата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР