Продължава работата по изясняване на причините довели до катастрофата, при

...
</TD
>Продължава работата по изясняване на причините довели до катастрофата, при
Коментари Харесай

Нямало нередности на пътя Пазарджик - Пловдив

Продължава работата по изясняване на аргументите довели до злополуката, при която починаха 5 души на пътя Пазарджик - Пловдив. От полицията търсят очевидци на случая. Днес обход на сектора направиха от Европейския център по транспортни политики, които не откриха нарушавания при осъществяване на ремонтните действия в сектора.

Високата скорост и неправилното изпреварване са всекидневие по пътя Пазарджик - Пловдив. Именно това е и хипотетичната причина за злополуката, при която починаха 5-ма души. 

Според специалистите от Европейския център по транспортни политики пътят е задоволително необятен и подготвя към шофирането с нараснала скорост. Маркировката също разрешава и изпреварвания, които постоянно са рисковани, само че не и противозаконни.

" Високата скорост на подобен вид пътища, при преден удар, множеството произшествия, приключват с съдбовен излаз, както и в тази ситуация за 5 индивида ", сподели Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В центъра са получили и няколко сигнала за нередности при осъществяването на ремонтните действия по натовареният сектор. От Агенция " Пътна инфраструктура " обаче са безапелационни, че пътят дава отговор на всички правила.

" Може би е трябвало да се измисли този претрупан път, дублиращо трасе на Автомагистрала " Тракия ", да бъде уголемен по някакъв метод, тъй като виждате, че самата ширина на платното за придвижване на двете ленти разрешава водачите да се изпреварват даже когато виждат, че отсреща идва различен автомобил ", сподели още Диана Русинова, представена от БНТ.

Ограничителните системи за пътища са изпълнени по актуален способ, пътните знаци дават отговор на нормата, установяваха още специалистите. А от полицията не престават работа по изясняване на аргументите довели до трагичния случай.

Официално се търсят и очевидци на злополуката за изясняване на аргументите довели до нещастието на пътя. В болничното заведение в Пазарджик отвън заплаха за живата остават двама души пътуващите в авариралите коли.

" Афибрилни са, под лекарско наблюдаване са, в схващане са и са контактни и съответни ", сподели доктор Красимир Темнилов - шеф на МБАЛ-Пазарджик.

Сред починалите в злополуката е цяло семейство от Пкатастрофа ловдив - майка, татко и наследник.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР