Продължава изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване

...
</TD
>Продължава изпълнението на програмата за реконструкция на улици и облагородяване
Коментари Харесай

Обновиха още едно междублоково пространство в Бургас

Продължава осъществяването на програмата за реорганизация на улици и облагородяване на междублокови пространства " Моят град, моят квартал, моята улица “, основана по самодейност на кмета Димитър Николов.

На фотосите виждате един от неотдавна приключените планове в к-с Славейков “, при бл. 72 и прилежащия бл. 19. Всичко в него е в съгласие с жителите на региона. Там са изпълнени нови тротоари и подходи към входовете на най-близкия блок. Оформен е ъгъл за детски игри върху омекотена настилка. Изградена е алейна мрежа. Поставени са пейки за отдих на възрастните.

Подадените по стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица “ заявки от сдружени и обединени в настояванията си бургазлии, дотук са 130. От тях са съгласувани и утвърдени над 60. Изпълнените планове към този момент са над 50. Кметът Николов пое ангажимент програмата да продължи до осъществяване на всички заявки, само че това не може да стане едновременно, а поетапно.

Основна цел на самодейността е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси и квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Да се увеличи качеството на живот посредством осъществяване на обекти по благоустрояване и възстановяване инфраструктурата в междублоковите пространства.

Планираните действия за втори стадий на плана включват: реорганизация на сектори от улици, асфалтиране на платното за придвижване с увеличаване на основата там, където е открита належаща нужда от това, замяна на бордюри, замяна на капаците на ревизионни шахти, подмяна на лампи на улично осветяване с енергоспестяващи и допълнение с ново улично осветяване, създаване на нови места за паркиране, отделяне на кътове и зони за отдих, зони за игра и развлечение за децата, зони за спорт, детски и фитнес кътове, слагане на градско обзавеждане (пейки, беседки, кошчета за боклуци и др.).

При реализацията на програмата в този втори стадий се планува реорганизация на към 55 800 кв. м. улична мрежа, в това число пешеходни тротоари, и възобновяване и облагородяване на към 90 000 кв. м. незастроени площи в междублоковите пространства. Тя продължава да е отворена за кандидатстване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР