Проблемът с паркирането в Стария град е тема, която винаги

...
</TD
>Проблемът с паркирането в Стария град е тема, която винаги
Коментари Харесай

Проблемът с автомобилите в Стария град: Водачите бъркат достъп с право на паркиране

Проблемът с паркирането в Стария град е тематика, която постоянно разгневява  пловдивчани. 

Старият град е архитектурно-исторически резерват, една от огромните гордости на Пловдив, популяризирал го по целия свят. Туристите, които вместо да се любуват на неповторимите къщи, би трябвало да внимават да не бъдат сгазени от прииждащи коли.

Припомняме, че достъпът на коли до Стария Пловдив би трябвало да бъде следен и по опция мощно стеснен. В него би трябвало да бъдат допускани с коли единствено жители, които живеят там, както и посетители на хотелите и заведенията за хранене и спедиторски коли или такива със специфичен режим. Поне по този начин е съгласно признатите правила.

След голям брой диалози с шефът на Оперативна програма " Общинска защита " през миналото лято, стана ясно, че няма съответна статистика за глобените в региона.

Свързахме се с него, с цел да разберем, какъв брой са нарушителите в региона на архитектурно-исторически резерват  " Старинен Пловдив “ от началото на годината.

Директорът показа, че до 12 март 2024 са санкционирани 34 автомобила и добави, че до този миг няма сигнали от жители за нeредности.

" Водачите бъркат достъпa с право на паркиране. Достъп до зоната не значи право на паркиране -  и не може да се спре на неразрешено място или на кръстовище. Всеки гледа да спре, където ще му е по-близо да си свърши работата. ", сподели още той.

Палашев добави, че патрулите работят ежедневно, само че инспекциите им са съсредоточени най-много в почивните дни. Според него има цикличност при нарушителите - едни биват санкционирани, само че след това се появяват други. Прекомерното наличие на коли и дребното места за паркиране на коли също затруднява процеса.

Той посочи, че санкциите, които постановат са напълно по закона за придвижване по пътищата.

Шефът на Оперативна програма " Общинска защита " загатна за срещи на които се разискват бъдещи промени в зоните на Стария град и РТЦ, като да вземем за пример по-високи такси за колите или осезаемо ограничаване, само че за момента това са единствено хрумвания.

Освен тях в града могат да постановат наказания и чиновници от Оперативна програма " Общинска полиция ", затова се свързахме и с шефа Тодор Боюклийски.

Той ни посочи, че за януари нарушителите в квартал " Капана " са били 750 броя, а за февруари се регистрира прочут спад. Най-много извършители са били хванати при ул. " Златарска ", ул. " Йоаким Груев " и ул. " Фредерик Жолио Кюри ".

Попитахме Боюклийски по отношение на усещанията му за паркирането в Стария град.

" Живущите там оставят с впечатлениeтo, че правото на достъп им дава права да стопират на всякъде. Проблемът е, че в Стария град няма обособени тротоари, а всеобщо се стопира на своеобразните такива. Обсъждаме да се ограничи достъпа и да не може всеки човек да влиза. "

Екипът на Plovdiv24.bg ще продължи да следи проблема с паркирането там.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР