Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е от години, но

...
</TD
>Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е от години, но
Коментари Харесай

Природозащитникът Елена Панчева: Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е от години, но заради безразличие и бездействие достигна до безумна степен

Проблемът с бездомните кучета в Благоевград е от години, само че в този момент по времето на кмета Илко Стоянов се задълбочи до безумна степен. Това разяснява пред публицисти природозащитникът Елена Панчева, която бе част от в регионалния център, съобщи кореспондент на " Фокус “.

По думите ѝ хората би трябвало да схванат, че бездействието и безразличието от страна на общината и от страна на всички хора, на които по закон им е вменено да овладяват популацията на четириногите, е довело до това казусът да придобие сегашните си размери и да страдат, както ухапаните хора, по този начин и самите животни.

" Със своето безучастие, споделям безучастие, тъй като да приемеш програмата от Общински съвет, кметът да разпореди на общинско дружество да работи по нея, никога не е задоволително. Никой не работи по задачите и стъпките, които са заложени в програмата и по тази причина виждаме ухапани хора и страдащи животни. Единственото, което виждаме сега са едни извънредно нечовешки и жестоки дейности. Това би трябвало да спре “, сподели още тя.

Тя изрази съжалението си от това, че на митинга са се събрали единствено " шепа “ хора.

" Може би това се дължи на обстоятелството, че в последните две години, кметът Илко Стоянов обясняваше на хората, че проблемите с кучетата в действителност са подбудени от нас – хората, грижещите се за животните. Ние се грижим за тях, тъй като сме принудени да го вършим, поради това, че не го вършат точните институции, на които това е вменено - грижата за бездомните животни е вменена на общини, общински предприятия “, съобщи Елена Панчева.

Тя разяснява, че всеки един потърпевш човек, в случай че фактически предяви правата си в съда, ще завоюва обезщетени, като това се случва, тъй като общината не е положила старания, с цел да основан спокойни среда и условия.

" Аз особено съм тука да заявя, че тази свирепост към нас, хората и настрана към животните би трябвало да спре, да се събуят тези в общината, а и хубаво би било компенсациите да ги изплащат персонално кмет и общински шефове на предприятия “, акцентира тя.

Природозащитникът посочи, че митингът не е подбуден единствено от събитията, които се случиха преди няколко седмици, когато.

" Аз съм тук, с цел да заявя своята гражданска позиция като жител на Благоевград, като човек, грижещ се за животни, че тази свирепост би трябвало да спре, постоянно я е имало обратно във времето като някаква порочна процедура, има го и в този момент и го декларирам, че съм срещу това и това би трябвало да спре “, прибави тя.

Елена Панчева посочи, че няма информация дали въпросните кучета, които бяха обект на акцията са живи, защото самата тя не е допускана до Общинския подслон.

" Аз персонално не мога да вляза в Общинския подслон по простата причина, че личният състав не ми разрешава и ми декларира персонално, че имам възбрана от кмета за период от 1 години, каквато възбрана аз нямам “, добави тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР