Притеснени родители на седмокласници се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg,

...
</TD
>Притеснени родители на седмокласници се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg,
Коментари Харесай

Родители са притеснени от ремонт в пловдивско училище, директорката не искала среща

Притеснени родители на седмокласници се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да споделят опасенията и паниките си по отношение на ремонт на ОУ " Елин Пелин ". 

По думите им строителните действия, които ще бъдат осъществявани на територията на школото, са несъвместими с естествения образователен развой. Големият проблем е настъпил за учениците, които са финален клас на прогимназиалния стадий. Налага се те да преминат в различна смята на образование от досегашната, което затруднява тях и родителите им. Повечето деца са записани на извънкласни уроци, които мъчно биха посетили поради тази обстановка.  

Публикуваме целия сигнал без редакторска интервенция:

" Уважаема редакция, Пише ви заинтригуван и доста обезпокоен родител на дете, възпитаник в 7ми клас на ОУ " Елин Пелин " Пловдив. За какво става дума - по-долу ще намерите ретроспекция по какъв начин стигнахме до днешната обстановка и какво тормози мен и останалите родители на седмокласниците.

В началото на образователната година 23/24 се бяха появили клюки, че заради иден ремонт на учебното заведение, ще местят учениците от 7ми клас в постройката на друго учебно заведение. Това предизвика полемика и задаване на въпроси от нас родителите към учителите и директорката - госпожа Вангелова. Отговор и увещание получихме незабавно - учениците няма да бъдат местени.

След началото на годината, същата тематика беше коментирана още няколко пъти със същият резултат. След като децата са 7ми клас, родители, загрижени за бъдещето на децата си, предприехме стъпки за повишение равнището на децата и подготовката им за идните матури и кандидатстване.

Или казано по народному - записахме децата на уроци. До момента, всички възпитаници от ОУ " Елин Пелин " са били единствено първа промяна, надлежно организацията, която всеки родител основава, по отношение на опциите си, са съобразени с работните си графици и с опциите за напредване на децата.

Преди месец или малко повече започнаха ремонтни действия в постройката на учебното заведение, като информацията подадена към децата беше, че се построява асансьор за деца с проблеми в напредването, както и ремонт на физкултурният салон. Във фейсбук страницата на учебното заведение беше оповестено писмо от директорката госпожа Вангеловa, в което се споделя, че учениците от 5,6ти и 7ми клас ще бъдат преместени в друго учебно заведение и то втора промяна.

Съответно доста родители показаха своите терзания и противоречие със създалата се обстановка. Съответно поискахме среща с директорката госпожа Вангелова за уточнения, само че тя отхвърля директна среща, евентуално защото не желае да дискутира тематиката очи в очи с родителите, които действително е излъгала.

Някои родители желаеха подпомагане от РУО Пловдив, само че от там не могат да оказват помощ, защото съгласно информацията от тях, от РУО, учебните заведения са към Община Пловдив и РУО не биха могли да вземат страна по въпроса с ремонтите на учебните заведения в града, а единствено да оказват помощ образователният развой да тече обикновено.

Проблемът обаче остава - в случай че учениците бъдат преместени, ще зародят два съществени казуса - от една страна възпитаници, които в никакъв случай не са били друга промяна с изключение на първа, ще би трябвало да свикват  с тотална смяна на графици и учене. Другият проблем обаче, който е по-сериозен, е по какъв начин да продължат с уроците с спомагателното образование?

Ако просветителната ни система позволяваше учениците да се показват на равнище без спомагателни уроци, нямаше да има проблем. Но за жалост това не е по този начин. Средствата за ремонта на учебното заведение са отпуснати в този момент и съгласно РУО би трябвало да бъдат усвоени бързо, а ремонтните действия са несъвместими с естественото протичане на образователния развой.

С други думи неприятното обмисляне слага на карта бъдещето на към 60 деца, които ще бъдат преместени в друго учебно заведение, в друга промяна и няма да могат да посещават спомагателните уроци. т.е. няма да могат да се приготвят за идното им външно оценяване.

Зададохме и въпрос - а не би ли могло децата от 4-ти клас да бъдат преместени, с цел да може да не се постанова учениците от 7-ми клас да бъдат местени в друга промяна? Отговорът обаче беше негативен, защото съгласно разпорежданията на РУО и Община Пловдив, учениците от 1-ви до 4-ти клас могат да посещават образователни занятия единствено първа промяна. Или с други думи поради неприятно обмисляне

60 деца или 2 и 7ми класа ще бъдат лишени от опцията за еднакъв късмет в развиването си. Във връзка с изложеното нагоре молим за вашето подпомагане и помощ за бързо намиране на решение в помощ на децата  ни.

От загрижените родители на децата от седмите класове на ОУ " Елин Пелин " Пловдив ".

Репортер на Plovdiv24.bg  многократно позвъни на телефона, споменат за връзка, само че не се свърза с никого.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР