При изключителен интерес преминава Денят на кариерата в Пловдивския университет

...
</TD
>При изключителен интерес преминава Денят на кариерата в Пловдивския университет
Коментари Харесай

Глад за работници в Пловдив

При извънреден интерес минава Денят на кариерата в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " през днешния ден. Стотици студенти пристигнаха в Нова постройка на висшето учебно заведение, с цел да се срещнат с представители на бизнеса от над 65 компании в областта на образованието, осведомителните технологии, финансите, човешките запаси, Министерство на вътрешните работи, туризъм, обществени действия, логика на психиката, стопанска система, услуги в публичния бранш, произвеждане и дистрибуция, електроника и други.

Форумът бе открит тържествено от проф. д.п.н. Дора Левтерова – шеф на Университетския център за кариерно развиване. Сред гостите бяха регионалният шеф на Пловдив, зам.-кметът на Община Пловдив с сектор “Дигитализация, европейски политики, бизнес развиване и обучение ", началникът на Регионално ръководство на образованието – Пловдив и други Академичното управление на университета бе показано от ректора проф. доктор Румен Младенов и зам.-ректорите по качество и препоръка – проф. доктор Владимира Ангелова и по образователната активност – проф. доктор Пламен Стоянов.

Проф. Левтерова акцентира, че днешният Ден на кариерата е изключително специфичен, тъй като за първи път ще бъде показана електронна платформа за кариерно развиване, която е авторство на Пловдивския университет.

" Целта на сходна самодейност е да предоставим подобаваща среда на работодателите да се срещнат със своите евентуални чиновници и стажанти, а студентите и младите експерти да открият благоприятни условия за професионална реализация в страната и района. Вярвам, че това е най-прекият път в построяването на трайни и ползотворни контакти сред бизнеса и университета, където синхронизирането на образователните проекти и стратегии с условията към претендентите за работа е от съвместен интерес “.

С тези думи ректорът на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов приветства присъстващите и добави, че построяването на удобна среда за сполучлива реализация на младежите на пазара на труда е основно, тъй като без обучение няма сполучлив бизнес.

Областният шеф акцентира, че вратите на регионалната администрация са постоянно отворени за всеки студент, който желае да се развива в тази област. Зам.-кметът означи, че Община Пловдив има съвършено съдействие с Пловдивския университет и като максимален шеф в града и региона приветства сходни събития.

Програмата на форума продължава с работни ателиета и срещи, които ще дадат опция на студентите да намерят най-желаната и желана работа.

Организатори на Деня на кариерата са Университетски център за кариерно развиване, Студентски съвет на ПУ и студентските клубове: " Приобщаващо обучение ", " Есетра ", " Психология ", " Млад възпитател ", " Лидерство в образованието ", " Клуб на бизнесмена ", " Клуб на мениджъра ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР