През следващата седмица се очаква да започне поставянето на растителността

...
</TD
>През следващата седмица се очаква да започне поставянето на растителността
Коментари Харесай

Съвсем скоро пловдивчани ще имат ново любимо място за отдих

През идната седмица се чака да стартира слагането на растителността в региона на Дондуковата градина, научи Plovdiv24.bg.  Наша инспекция установи, че ремонтните действия са към този момент към своя край. 

Огромният шадраван, който е построен на мястото на зелените площи в центъра, към този момент е цялостен с вода. Освен него две водни площи – изсъхнал шадраван на входа откъм ул. " Христо Г. Данов " и водна естакада до Природонаучния музей също са подготвени.

По-рано този месец кметът на регион " Централен " осведоми жителите, че 65 декоративни дървета и шубраци се намират към този момент на територията на града и се чака по етапното им засаждане. 

Подбраните типове са били част от достоверния образ на градината, както е била замислена от основателя й Люсиен Шевалас. Дърветата и храстите са доставени от Унгария, Италия, Холандия, Испания и България.

Любопитно е, че измежду тях има 12-годишна кавказка ела, кипарисите са 7- и 8-годишни, а широколистните на към 10 години.

На територията на градината са сложени 57-те нови чугунени стълба, а пейките и металните кошчета чакат да бъдат сложени. 

Ул. " Христо Г. Данов " придобива все по-завършен тип ден след ден. Работниците усърдно слагат паве след паве, което след време ще радва пловдивчани и посетители на града. 

Цялата зона към Дондуковата градина, включително площад " Цар Калоян ", ще бъде с нова настилка. Очаква се всичките ремонтни действия в региона да приключат до края на март.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР