През септември се очаква да бъде сключен договор с фирма,

...
</TD
>През септември се очаква да бъде сключен договор с фирма,
Коментари Харесай

Очаква се ремонтът на Русенската опера да започне през септември 

През септември се чака да бъде подписан контракт с компания, която да ремонтира постройката на Русенска опера, която пострада при огромния пожар през юли 2020 година Това е станало ясно при срещата на русенския народен представител от ПП-ДБ Иван Белчев с шефа на културния институт Пламен Бейков.

При пожара бе погубен покривът на постройката, а употребяваните над 50 тона вода за потушаването на огъня повредиха вътрешността и проникнаха в льосовата основа, предизвиквайки слягания на почвата и деформации по постройката. Макар че покривът към този момент е възобновен, спомагателните ремонтни действия не престават.

Пламен Бейков чака скоро планът за оборудването на постройката да бъде дефинитивно утвърден. Това ще разреши възобновяване на озвучителната кабина, съоръжение с нова техника за озвучаване и осветяване, поправяне на гримьорните, както и създаване на нова електрическа апаратура. За ремонта на постройката по груби сметки ще са нужни около  6-7 милиона лв., които е належащо да бъдат вложени, с цел да има Държавната опера в Русе още веднъж собствен личен дом.

Иван Белчев е поел ангажимент да се обърне към Министерство на културата и Министерство на районното развиване, с цел да се увери, че финансирането на останалите ремонтни действия по постройката на Държавна опера Русе ще бъде обезпечено.

Той ще насочи питане и към Община Русе дали е планувано увеличението на годишната дотация на Държавната опера, поради инфлацията и потребността осъвременяване на разнообразни съставни елементи в постройката.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР