Предупреждение за втора степен на опасност от интензивни валежи и

...
</TD
>Предупреждение за втора степен на опасност от интензивни валежи и
Коментари Харесай

Много дъжд се очаква днес в Пловдив

Предупреждение за втора степен на заплаха от интензивни превалявания и градушки в 7 области от страната. То е издадено от метеоролозие от Национален институт по метеорология и хидрология за днешния ден.

Засегнати ще бъдат Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново.

За Източна България също има издадено предизвестие - жълт код също за интензивни превалявания.

Очаква се атмосферното налягане да е по-ниско от междинното за месеца, вечерта ще стартира постепенно да се покачва.

През деня още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки ще има основно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в Югоизточна България – север-североизточен вятър. Температурите ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 23° и 28°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите и открити елементи – югозападен вятър. Дневните температури ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, основно по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици, там има условия и за градушки. Ще духа сдържан северозападен, на юг – север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала, вечерта ще се усилва.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР