Представители на китайското посолство в България ще посетят Русе през

...
</TD
>Представители на китайското посолство в България ще посетят Русе през
Коментари Харесай

Делегация от Китай посещава Русе

Представители на китайското посолство в България ще посетят Русе през идната седмица. 

Повод за визитата на дипломатическата задача е запознаване с региона на Лесопарк " Липник “, където Община Русе ще организира Световното състезание по драконови лодки през 2025 година, и координиране на взаимни действия в региона на културата и спорта.

Домакинството на Русе в атрактивния спорт бе резултат от непрестанните дейности на Общината в посока на усилване и подсилване на двустранните връзки с Китай – страната с най-мащабно разрастващата се стопанска система в международен проект, която вкара атрактивното съревнование в формалната стратегия на Международната федерация по кану-каяк. Предложението спортният конгрес да се организира в Николово бе на кмета Пенчо Милков и то беше признато от Общинския съвет при започване на 2021 година

По време на своето посещаване представителите на китайското посолство ще показват книгата " Китай през погледа на българите “. Събитието ще се състои на 11 април /вторник/ от 17:30 ч. в зала " Европа “ на Доходното здание. Непосредствено преди него Гуан Син – културен консултант към китайското посолство и Дай Ин – аташе по културните въпроси, ще открият фотоизложба на Китайския културен център във фоайето на емблематичната за Русе постройка от 17 ч.

Чуждестранните посетители ще посетят и галаконцерта с присъединяване на солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера Русе. В него ще се включат и възпитаници на НУИ " Проф. Веселин Стоянов “. Той стартира в 19 ч. в Голяма зала на Доходното здание.

На 12 април дипломатическата задача ще се срещне с кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Сдружение Спортен клуб " Калагия “ към Общинския юношески дом също ще бъде част от програмата на представителите на китайското посолство. Гостите ще се срещнат от близко с активността на организацията с ръководител Мария Неделчева, СУ " Васил Левски “, където се учи китайски език, и районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “.

Предвижда се и обиколка из музеите в град Русе, съобщват от tvn.bg.

В края на визитата си Гуан Син и Дай Ин ще посетят Регионална библиотека " Любен Каравелов “. Там се чака те да създадат подаяние от книги.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР