Председателят на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев откри

...
</TD
>Председателят на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев откри
Коментари Харесай

Акценти от десетото заседание на Общински съвет - Русе

Председателят на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев откри днешното десето постоянно съвещание при кворум от 48 общински съветници, което включваше 39 точки, 9 питания и 2 изявления от жители.

Началото беше сложено с първа точка от дневния ред – промяна на бюджета на Община Русе за 2024 година Тук са включени създаване на мълниезащита на две здания, в които са поместени филиалите на ДГ " Чучулига “, закупуването на малогабаритни портативни принадлежности за рязане, кастрене, косене и механично разчистване на алеи за реализиране на по-добра успеваемост при осъществяване на дейностите, за закупуването на още един автомобил за скоби за потребностите на СЗ " ИООРС “ поради засиления надзор в зоните за платено паркиране на територията на град Русе, както и закупуването на още два автомобила за районните инспектори. В корекцията на бюджета са включени още построяването на нов туристически динамичен уеб страница, който ще показва информация по отношение на забележителностите на Русе и покрайнините и обезпечаване на средства за осъществяване на главен ремонт на улиците " Плиска “, " Тулча “ и " Доростол “.

Всички 38 точки от дневния ред бяха признати с болшинство от общинските съветници, измежду които увеличение капитала на " Общински превоз Русе “ ЕАД, кандидатстване на Община Русе с партньорска планова концепция " Градска среда, просвета и икономическо развиване “ по Приоритет 1 на Програма " Развитие на районите “ 2021 – 2027 година, кандидатстване на Община Русе с партньорска планова концепция " Интегрирано развиване на булевардната инфраструктура и градския превоз в гр. Русе “ по Приоритет 1 на Програма " Развитие на районите “ 2021 – 2027 година, актуализация на местоположението и броя на местата на таксиметровите стоянки в гр. Русе.

Общинският съвет одобри и доплащане в размер на 1,50 лева (цената на един билет в градския транспорт) на км/пробег за компенсиране разноските от осъществяването на транспортите на пасажери отвън чертите на гр. Русе, избрани със строителните му граници в настоящия организационен проект по градските линии от Общинската транспортна скица. Сумите за тези доплащания ще се изплащат от оператора, обслужващ посочените линии от средствата, заложени като транспортна дотация.

Даде се зелена светлина на разкриване на процедури за осъществяване на обществен търг с очевидно наддаване за продажби на общински парцели, както и за одобрение на задачи и разрешаване разработване на планове за подробни устройствени проекти.

Общинският съвет при и изменение на Правилника за организацията и активността на публичния медиатор на територията на Община Русе.

Следващото съвещание на Общински съвет – Русе ще се организира на 18 юли 2024 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР