Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова връчи на

...
</TD
>Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова връчи на
Коментари Харесай

Ученици успешно приключиха практиката си в Апелативен съд Пловдив

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова връчи на възпитаници от 11 " б “ и 10 " б “ клас, компетентност " Съдебна администрация “ в Национална комерсиална гимназия – Пловдив, служебни бележки, удостоверяващи сполучливото привършване на индустриалната им процедура в Апелативен съд – Пловдив и по една конституция на Република България.

Обучението на бъдещите правосъдни чиновници беше извършено по силата на подписано през 2018 година съглашение сред съда и Националната комерсиална гимназия, където през същата година, за първи път бе основана специалността " Съдебна администрация “.

Практиката продължи две седмици. Съгласно авансово одобрена стратегия, в нея беше включено образование в регистратурата и деловодствата на съда, както и визити на открити правосъдни съвещания по наказателни, цивилен, търговски каузи и ограничения за неотклонение. Учениците се срещнаха със структурата на съда, научиха какво е съдопроизводство и какви са главните правила и правила за отбрана на персоналните данни.

Разяснено им беше сключването на трудов контракт за работа в съда, атестиране на чиновниците, ранговете на съдии и чиновници, какво е секретна информация, какъв брой време се пази тя. Те научиха главните правила при взаимоотношенията с жители, институции и органите на правосъдната власт. Запознаха се с работата на пресаташето, по какъв начин се изготвя информация за медиите и публикуването й на интернет страницата и в обществената мрежа Facebook на Апелативен съд – Пловдив.

" Надявам се, че през миналите две седмици сте научили доста нови неща за работата на съда. Бъдете все по този начин любознателни, работливи и непрекъснати в учението, тъй като всеки труд бива заплатен. “ - сподели ръководителят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова. Тя пожела на учениците щастливо и слънчево лято и ги предложения през идната година да дойдат още веднъж на процедура в съда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР