Преди няколко дни е извършена кражба от частен дом в

...
</TD
>Преди няколко дни е извършена кражба от частен дом в
Коментари Харесай

Кражба на 150 000 лева, евро и злато бе разкрита в Бургас

Преди няколко дни е осъществена кражба от частен дом в Бургас в размер на 150 хиляди лв., евро и златни украшения – към 50-60 грама. Това стана ясно по време на взаимен брифинг на полицията и прокуратурата в града, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Средствата са отнети от вкъщи на младо семейство със личен бизнес. Има открити двама причинители.

" Семейството е било проследявано и следено в продължение на 2 месеца. Ангажирано е и трето лице, което да следи потърпевшите и да дава нужната информация за тях. Извършителите са показали висока степен на нелегалност по време на самата кражба – преоблекли са се, паркирали са автомобила си на място без видеонаблюдение, методът и отдръпването им е станал поотделно, избягвали се камерите ", уточни ст. ком. Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас. 

Откраднатата сума е била разграничена сред двамата причинители и укрита на разнообразни места. Едната част е открита в дома на единия, а другата е била закопана в дворно пространство. 

" Спрямо едното лице е предявено обвиняване за кражба в огромни размери в изискванията на рисков рецидив, прелиминарен сговор, както и потреблението на техническо средство - селекциониран ключ. По отношение на него се плануват 3 до 15 години " отнемане от независимост ", както и лишаване на ½ от имуществото. За второто лице също се плануват от 3 до 15 години ", разясни прокурор Мария Маркова, началник на Районната прокуратура в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР