Празници на Стария град“2023 продължават до 30 септември, включително, когато

...
</TD
>Празници на Стария град“2023 продължават до 30 септември, включително, когато
Коментари Харесай

Празници на Стария град2023 продължават с интересна програма

" Празници на Стария град “2023 не престават до 30 септември, в това число, когато посетителите ще имат опция да видят забавна галерия, да участват на реституция в деяние, а малчуганите ще могат да се включат в занимателна детска работилница. 

В центъра на събитията на 12-тото издание на Празниците, които започнаха на 18 септември е популяризирането на движимото и недвижимо историческо завещание на Старинен Пловдив, както и отбелязването на 120-годишнината от рождението на художника Златю Бояджиев.

До 30 септември, пловдивчани и посетители на града към момента могат да прегледат документалната галерия " Топография: От ателието до музея “ на пл. " Римски стадион “, отдадена на 120 години от рождението на Златю Бояджиев, която наблюдава пътя от първите изложения, в които Златю взе участие, през идващите като към този момент одобрен актьор. Тя се реализира в партньорство с Фондация " Български архитектурен модернизъм “. В къща " Павлити “ е експонирана  изложба " Пианото в Пловдивската възрожденска къща - елегантният и изискан лъх от Европа! ", която демонстрира неповторими старинни пиана от фонда на ОИ " Старинен Пловдив “. Изложба афиш от фонд " Художествени творби " на ОИ " Старинен Пловдив “ на огромния български художник Божидар Икономов (1943-2016) по случай 80 години от неговото рождение, може да бъде прегледана в Къща " Стамболян “. Тя се реализира взаимно с " Международно триенале на театралния афиш ".

Вижте какво още следва!

Изложба " Изнесени фондове: Пътуване във времето “

Къща " Недкович “

На 26.09.2023 година, вторник, от 18:00 ч.       

За пета поредна година изложбата " Изнесени фондове “ ще показа непоказвани експонати от фондовете на ОИ " Старинен Пловдив‘. Гостите на Стария град ще могат да видят дребна сбирка дамски аксесоари, порцелан, писалищни комплекти, мастилници, попивателни и други и да създадат едно сантиментално пътешестване обратно във времето.

Реставраторът в деяние  

Къща " Хиндлиян “

28.09.2023 година, четвъртък, от 10:00 до 11:30 ч. и от 15:00 до 16:30 ч.

Ще бъде показан стадий от реставрацията на фрески и декоративна декорация в къща Хиндлиян, касаещ възстановки, ретуши и колоритна реинтеграция на сектори с изчезнали фрагменти.

Детска работилница " Запечатан спомен "

Къща " Стамболян “

На 30.09.2023 година, събота, от 13:00 до 17:00 ч.      

Детската работилница е подобаваща за деца от 5 до 10 години и се осъществя под управлението на уредника на къща " Стамболян “.

Всички събития от програмата на " Празници на Стария град “ са с вход свободен!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР